Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Peter E. Nielsen: Det er jo en omvendt Donald Trump

De otte grunde til venstre - tættest på Palm Ctiy - fjernes fra lokalplanen.
- Jeg kalder det for en omvendt Donald Trump, og det vil jeg ikke være med til. 

 

Ordene kommer fra byrådsmedlem Peter E. Nielsen, som nu begærer en sag om nye helårsgrunde på Apholmen ved Nordstrand Camping i Frederikshavn i byrådet.

Plan- og Miljøudvalget vedtog i går en lokalplan, som gør det muligt at bygge helårsboliger i stedet for hotellejligheder på det 21 hektar store areal. Peter E. Nielsen kræver sagen i byrådet.

- Der er flere principielle ting i denne sag, jeg ikke bryder mig om. Først og fremmest er det fjerde gang på få år, at der ændres i lokalplanen i dette område. Først skulle der bygges campinghytter på 25 kvadratmeter. Derefter skulle de være 35 kvadratmeter. I november 2016 vedtog vi en lokalplan, som tillod syv meter høje hotellejligheder, og nu skal der være helårsboliger, men ikke et klyngebyggeri, som var planen til at begynde med, siger Peter E. Nielsen.

Frederikshavn Kommune har blandt andet modtaget indsigelser fra grundeejerforeninger mod nord og vest. Peter E. Nielsen bemærker især, at husejerne i Palm City mister deres havudsigt.

- Ingen har ret til havudsigt, men folk i Palm City har med god grund haft tiltro til, at de kunne bevare deres havudsigt. Det kan de ikke med den lokalplan, som givetvis bliver vedtaget i byrådet. Der er nemlig ikke længere åbne sigtelinjer. De får i stedet en syv meter høj mur foran dem. Det er ikke i orden, udtaler Peter E. Nielsen.

Resten af Plan- og Miljøudvalget stemte for lokalplanen - dog med den tilføjelse, at de otte grunde op mod Palm City fjernes.

En grøn kile mod nord bliver "kun" 30 meter bred. Grundejerforeningen ønskede 40 meter.

Med en "omvendt Donald Trump" mener Peter E. Nielsen, at ejeren af området stille og roligt har fået en lokalplan igennem, som udviklede sig fra små campinghytter til helårsboliger.

- Donald Trump startede med at sige, at han ville købe Grønland, men det handlede om, at han ville have adgang til Grønland, og det fik han, konstaterer Peter E. Nielsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close