Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Peter Laigaard besøgte Spejdernes Lejr

Peter Laigaard lærte, hvordan man laver en besnøring som dem, spejderne bruger til at bygge spiseborde og lignende af rafter.
Peter Laigaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, besøgte i går Spejdernes Lejr 2012 i Hedeland Naturpark.

 

Her mødte han kommunens glade spejdere, der i øjeblikket er på lejr sammen med 32.000 spejdere fra hele verden.

Peter Laigaard besøgte alle kommunens spejdergrupper på lejren og fik vist og fortalt om noget af det, spejderne har lavet, siden lejren startede. Han fik lært, hvordan man laver en besnøring som dem, spejderne bruger til at bygge spiseborde og lignende af rafter.

Peter Laigaard deltog også i en aktivitet, hvor spejderne skulle tage et billede af sig selv sammen med andre spejdere i et kæmpe "venskabstørklæde", hvorefter tørklædet gives videre til andre spejdere. Målet er, at alle spejdere på lejren kommer ind i tørklædet i løbet af ugen.

Borgmestre og lokalpolitikere med flere fra hele landet var inviteret til Spejdernes Lejr for at få en smagsprøve på praktisk spejderarbejde.

Efter rundvisningen deltog Peter Laigaard i frokosten hos De grønne pigespejdere fra Hørkær Gruppe, hvorefter han deltog i en konference med temaet "Fælles om fremtiden", hvilket er temaet for Spejdernes Lejr 2022. På konferencen var der fokus på samarbejdet mellem frivillige foreninger og det offentlige.

Peter Laigaard var meget interesseret i at snakke med spejderne fra kommunen og høre mere om, hvordan det er at være på sådan en stor spejderlejr.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close