Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Placering af toiletbygning udviklede sig til en farce

Placeringen af en tredje toiletbygning efter renoveringen af gågaden i Frederikshavn har udviklet sig til farce. Det fremgår af sagsfremstillingen forud for tirsdagens møde i Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune. 

 

Efter næsten to års arbejde konkluderer kommunen, at det ikke har været muligt at opnå en endelig placering gennem dialog.

Tilbage i efteråret 2020 blev det vestlige hjørne ved Kirkepladsen/Kirkegade - efter et møde med handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK - udpeget som den bedste placering.

Det viste sig dog i foråret 2021, at denne placering var en lidt for stor udfordring for kloakforsyningen. I sommeren 2021 kunne placeringen alligevel godt bruges. Det krævede blot ekstra fundering. Og lige en detalje mere: En byggetilladelse.

Nu kom der indsigelser fra naboer i høringsfasen. Trods dialog med de utilfredse naboer ønskede de toiletbygningen placeret et andet sted. De foreslog tre konkrete placeringer, men kommunen forkastede alle tre forslag.

I september henvendte kommunen sig til Frederikshavn Kirke, da man nu satsede på en alternativ placering, delvist på kirkens grund. Første indtryk var meget positivt, og der blev lavet en tegning, 2D-visualisering af toiletbygningen på stedet samt beskrivelse til menighedsrådet.

Nu skulle menighedsrådet drøfte toiletbygningen. Det skete på to møder. Anden gang - i november 2021 - blev placeringen afvist.

I januar 2022 blev FREDERIK adspurgt om alternative placeringer. I februar lavede kommunen ni forslag til mulige placeringer af toiletbygningen. I marts blev FREDERIK igen inddraget, og antallet af forslag blev reduceret til fem - det ene foran Spar Nord i Jernbanegade.

I april meddelte Spar Nord, at de ikke ønskede toiletbygningen i Jernbanegade, men de foreslog en placering, hvor en del af parkeringspladsen ved Spar Nord blev inddraget. En ny visualisering blev udarbejdet og sendt til Spar Nord, som vendte tommelfingeren nedad.

Nu blev der arbejdet videre med to mulige placeringer på Kirkepladsen, hvor det ikke er nødvendigt med byggetilladelse.

Forsyningen blev kontaktet for at høre om alternative tilkoblingsmuligheder på stedet, der kunne nedsætte anlægsomkostninger på grund af granitten.

I juni orienterede kommunen FREDERIK om de to nye placeringer, men FREDERIK pointerede, at begge placeringer ville give FREDERIK udfordringer i forhold til afvikling af events på Kirkepladsen. FREDERIK anviste nu det grønne areal øst for Kirkepladsen som den ideelle placering.

Frederikshavn Kirke blev herefter kontaktet, men både Center for Park og Vej og Frederikshavn Kirke mente, at placeringen

var uegnet, da det ville ødelægge det æstetiske, når man ser eller tager billeder af Frederikshavn Kirke.

I juli er toiletbygningen leveret til Knivholtvej 15, da det ikke længere er muligt at have den opbevaret på fabrikken i Frankrig.

Der er brugt cirka 80 timer på projektet uden at medregne drøftelsestid på møder og ledertimer.

Center for Ejendomme, Park og Vej udpeger nu Kirkepladsen som en god placering for toiletbygningen. Her vil toiletbygningen blive centralt placeret i den nordlige ende af gågaden og være let tilgængelig for de handlende. Toilettet kan placeres mellem de skrå granitlinjer på pladsen, så den følger pladsens linje æstetik. Placeringen har også et godt samspil i forhold til afstanden mellem de andre toiletbygninger og den nuværende skiltning. Med denne placering vil der være et offentligt toilet indenfor 200 meter i hele gågadens længde.

Alternativt anbefaler Center for Ejendomme, Park og Vej, at toiletbygningen skal understøtte de øvrige toiletforhold i Frederikshavn Kommune og placeres et sted uden
tilknytning til gågaden i Frederikshavn.

Sagen drøftes på tirsdag i Teknisk Udvalg.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close