Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.01.2020 | Af: Michael Frederiksen

Podcast: Thyra-feltet kommer i august

- Thyra-feltet kommer til Frederikshavn i august, fortæller havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen i podcasten Frederikshavn på Mars..
Bare ta' det helt roligt. Alt går, som det skal på Frederikshavn Havn. Det er budskabet fra havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen i den tredje udgave af podcasten Frederikshavn på Mars.

 

Han er bevidst om, at rigtigt mange frederikshavnere (og andre) nervøst følger med i især udviklingen på Modern American Recycling Services, forkortet M.A.R.S., som er en af verdens største recycling-virksomheder.

Går det ikke lidt langsommere på M.A.R.S. end tidligere bebudet? Jo, men havnedirektøren ved mere, end han siger i denne podcast, og han ryster ikke på hænderne.

- Da havneudvidelsen for halvandet år siden stadig var en stod sandkasse, fik M.A.R.S. Europas største recycling-opgave nogensinde, nemlig Thyra-feltet. Det gjorde M.A.R.S. på grund af deres procedurer, set-up og facilitet i Frederikshavn. Det skal vi være enormt stolte af. Det er et bevis på, at M.A.R.S. er gode til det, de gør. De har også stået for 90 procent af alle recycling-opgaver i Den Mexicanske Golf, og de arbejder med 90 procent af de største olieselskaber i verden. Det er også et godt argument for, at man kan have en god fornemmelse i maven, og Thyra-feltet kommer til Frederikshavn i august, fortæller Mikkel Seedorff Sørensen.

I denne udgave af Frederikshavn på Mars fortæller spillestedsleder Jens Ole Amstrup også, at han i sin ansøgning til Statens Kunstråd om igen at sikre Det Musiske Hus status som regionalt spillested netop har et afsnit om den ekspanderende Frederikshavn Havn.

Anders Broholm, som onsdag stoppede i byrådet efter 14 år og nu flytter til København, har været medlem af bestyrelsen i Frederikshavn Havn, og han husker tydeligt sit første møde med den amerikanske ejer af M.A.R.S.

Hvordan synes Anders Broholm, det går i Frederikshavn? Generelt godt, men han ønsker, at frederikshavnerne bliver bedre til at fortælle hinanden om de mange kulturelle tilbud i byen. Det passer ikke, når folk siger: "Der sker ikke en s... i Frederikshavn."

- Kultur og fritid skal tales ind i den dagsorden, der handler om bosætnings- og erhvervspolitik, lyder opfordringen fra Anders Broholm, som i weekenden flytter til København, hvor han har fået arbejde i Undervisningsministeriet.

Lyt til tredje afsnit af Frederikshavn på Mars, der laves i et samarbejde mellem Det Musiske Hus og Kanal Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Port of Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close