Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Poesivandring med Mathias Madsen Munch

Frederikshavn har en Poesipark. Frederikshavn har en kendt komponist, Mathias Madsen Munch. Og frederikshavnerne kan godt lide fællessang. Netop de tre ting har Frederikshavn Byfond forenet, når de inviterer til gratis guidede gåture i bymidten hen over sommeren.


 

Danmarks første Poesipark søsætter i denne sommer et nyt initiativ, der forener poesi, musik og fællessang. Frederikshavn Byfond inviterer frederikshavnerne og byens gæster på poesivandring med fællessange tre aftener i juli. Komponisten Mathias Madsen Munch akkompagnerer fællessangen på den guidede tur rundt i Poesiparken.

- På turen får du udleveret et sanghæfte, så du kan synge med på fire sange undervejs, og oveni får du fortalt den spændende historie om Poesiparken og om værkerne, som kan ses rundt omkring i byen. Det er vigtigt, at frederikshavnerne får mulighed for at høre om Poesiparken, så vi kan få udbredt kendskabet til vores dejlige by, fortæller Tove Varmløse Malmberg, som fik idéen og er en af de guider, som fortæller undervejs.

En af de sange, som indgår i fællessangen, er "Stolt af min by", som er skrevet af Mathias Madsen Munch i anledning af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum. Mathias Madsen Munch, som tilbringer sin sommerferie i Frederikshavn, var hurtig til at sige ja, da han blev kontaktet af Frederikshavn Byfond:

- Jeg glæder mig til turene rundt i min by, hvor jeg er født og opvokset. At Frederikshavn har fået sin egen Poesipark er noget, der skaber respekt og måske lidt misundelse, siger Mathias Madsen Munch.

Foruden "Stolt af min by" er der lagt op til fællessang af Jens Rosendals "Du kom med alt hvad der var dig", Alberte Windings "Lyse Nætter" og Gasolins "Som et strejf af en dråbe".

Fællessang samler mennesker, og alle er velkomne til at deltage i poesivandring med fællessang. Der holdes selvfølgelig afstand i forhold til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Poesivandringen foregår onsdag 8. juli, onsdag 15. juli og søndag 19. juli kl. 19.00.

Mødested: TRAPPEN ved Rådhus Allé/Værkergrunden.

Der kan maksimum være 50 deltagere og derfor er tilmelding nødvendig.
Tilmeld til Tove Varmløse Malmberg på mail: toma@frederikshavn.dk.

Husk at skrive navn, antal, og hvilken dato du gerne vil med på turen.

Poesiparken blev indviet 24. november 2017. Efter to et halvt år er der kommet 16 værker i Frederikshavn midtby.

Se værkerne og læs mere om Poesiparken på www.byfond.dk.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close