Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Politikere: Freddy's Bar skal fjerne tag på scene

Det er den sorte bygning bag den gule mur, som naboen klager over.
- Det er fjollet og uforståeligt, men vi finder en anden løsning, så vi stadig kan have livemusik - også i dårligt vejr, siger forpagter Freddy Rafn, Freddy's Bar.

 

Freddy's Bar i Havnegade i Frederikshavn skal fjerne taget på sin udendørsscene i gårdhaven. Det vedtog et enigt Plan- og Miljøudvalg i Frederikshavn Kommune i går.

Freddy's Bar har for flere år siden overdækket sin scene uden at have den nødvendige tilladelse. Nu har Freddy's Bar, som er kendt for sin livemusik, søgt på bagkant, men Plan- og Miljøudvalget giver afslag på ansøgningen om lovliggørelse og dispensation til den opførte sceneoverdækning, da "placeringen af bygningen afviger væsentligt fra principperne for byggeriets placering og udformning".

Freddy Rafn ærgrer sig, men han giver ikke op. Gæsterne vil også fremover kunne se frem til livemusik i gårdhaven.

- Vi er nødt til at finde en anden løsning. Det bliver noget med en pæn pergola og - i tilfælde af dårligt vejr - presenning. Det er selvfølgelig noget mere besværligt, fordi vi blandt andet ikke kan have vores højttalere hængende fast, siger Freddy Rafn.

Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget, begrunder udvalgets beslutning med, at overdækningen ikke passer ind i miljøet. Samme holdning har direktør Camilla Frost, Hotel Jutlandia, som er nabo til Freddy's Bar. Hun mener, at sceneoverdækningen falder uden for den omkringliggende arkitektur.

- Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan overdækningen afviger. Jeg mener jo ikke ligefrem, at området er fyldt med flotte arkitektoniske perler. Passer hotellet ind i Havnegade? Den gule mur op mod vores gårdhave er i hvert fald ikke pæn, mener Freddy Rafn.

Freddy's Bar har også søgt om lovliggørelse af en terrasseoverdækning. Det accepterede et enigt udvalg. Dog mener Venstre, at materialet på taget på tilbygningen skal lovliggøres i henhold til lokalplanen.

- Der er brugt metalplader. Her ønsker vi eksempelvis tagpap som på selve bygningen, forklarer Peter Sørensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close