Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.09.2022 | Af: Michael Frederiksen

Politikere vil undgå at lokalarkiver nedlægges

Nordjyllands Kystmuseums lokalarkiver i Frederikshavn, Skagen og Sæby skal ikke nedlægges. Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) i Frederikshavn Kommune rækker nu museet en hånd for at sikre lokalarkivernes overlevelse.

 

- Kystmuseets bestyrelse har besluttet, at de ikke kan varetage opgaven med lokalarkiverne fremadrettet. Da det er af afgørende betydning, at lokalarkiverne bevares, hvor de hører hjemme, nemlig lokalt, har jeg aftalt med formanden for KFU, Peter Laigaard, at vi vil arbejde for at sikre, at disse arkiver stadig befinder sig lokalt, siger Kurt Kirkedal Jensen, næstformand i KFU.

KFU skal næste år spare over seks millioner kroner. Det betyder blandt andet, at Nordjyllands Kystmuseums tilskud reduceres med 400.000 kroner. Museet har oplyst, at pengene findes ved blandt andet at nedlægge lokalarkiverne.

Det vil Kurt Kirkedal Jensen undgå.

- Vi vil tage initiativ til en drøftelse med de lokalhistoriske foreninger for at finde en fremadrettet model i samarbejde med dem. Det er vigtigt, at lokalhistorien i de tre hovedbyer bevares og stadig er til rådighed for byernes borgere og lokalhistoriske foreninger, mener Kurt Kirkedal Jensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close