Gå til hoved-indhold
07. februar 2024 - kl. 12.02

Politisk enighed: Fuld power på gadebelysningen hurtigst muligt

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

En del henvendelser fra utrygge borgere har overbevist politikerne i Teknisk Udvalg om, at gadebelysningen i Frederikshavn Kommune skal tændes fuldt ud hurtigst muligt. Det var der enighed om, da udvalget holdt møde i går.

- Vi har blandt andet hørt fra borgere, som er utrygge ved, at deres børn går og cykler i skolen på mørke stier og veje. Vores opgave er at sørge for den bedst mulige belysning ud fra den økonomi, vi har, siger Karsten Thomsen (S), formand for Teknisk Udvalg.

Gadebelysningen i Frederikshavn Kommune tændes fuldt ud i lighed med tidligere serviceniveau. Det vil sige, at der igen kommer fuld power på gadebelysningen frem til kl. 22.30, hvor hver anden gadelampe slukkes indtil kl. 6.30.

Teknisk Udvalg besluttede i oktober 2022 at køre med konstant natsænkning. Beslutningen blev truffet som en konsekvens af de skyhøjre elpriser. Formålet var at sikre, at der i belysningskontrakten med Frederikshavn Forsyning var det fornødne råderum til drift og vedligeholdelse, når omkostningerne til el var afholdt.

Karsten Thomsen kan endnu ikke sige, hvornår alle gadelamper igen lyser på veje og stier i kommunen, men politikerne er enige om, at det skal ske "hurtigst muligt".

Beslutningen betyder, at det bliver færre penge til udskiftningen til LED. Det vil sige, at det varer længere tid at foretage denne løbende udskiftning.

Teknisk Udvalg besluttede ligeledes i går, at den kommunale effektbelysning forbliver slukket. Det er for eksempel det lys, der er på Solnedgangspladsen i Skagen og Lodstorvet i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...