Gå til hoved-indhold
01. oktober 2021 - kl. 21.10

Prestigeopgør: FfI vinder 1-0 over IF Skjold Sæby

  • 2 af 3
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 3
    FfI's Kasper Sørensen spillede sin første kamp i næsten seks måneder og blev kåret til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.
Af: Michael Frederiksen

Fredagens lokalopgør i Jyllandsserien 1 mellem FfI og IF Skjold Sæby blev en tæt og spændende affære, som hjemmeholdet fortjent vandt 1-0 på en scoring af Michael Fjordbak i dommerens tillægstid i første halvleg.

Jeppe Birklykke sendte et fint hjørnespark ind i straffesparksfeltet, hvor Michael Fjordbak steg til vejrs og headede bolden ind i venstre side af målet. Det viste sig at blive kampens eneste scoring på kunstgræsset i Bangsbo Freja, som dannede ramme om lokal- og bundopgøret, fordi FfI's hjemmebane, Empire Stadium, igen-igen mere lignede et svømmestadion.

- Det er så fedt at slå dem. De har i mange år ligget i en højere række end os, så det er skønt, at vi viser, vi sagtens kan følge med, siger FfI's midtbanespiller Cato Kristensen, som var blandt sit holds bedste, indtil han udgik i det 80. minut med en knæskade.

Bortset fra 10 minutter midt i første halvleg, hvor IF Skjold Sæby med lange bolde tilkæmpede sig flere farlige frispark tæt på straffesparksfeltet, dominerede de rød- og sortstribede spillet inden pausen. Det var dog Christoffer Nødgaard, som havde opgørets første kvalificerede afslutning. Hans direkte frispark havde kurs mod netmaskerne, men FfI's keeper, den tidligere Skjold-spiller Troels Aaen, timede sin redning perfekt.

I det 37. minut headede FfI's Kasper Sørensen - som spillede sin første kamp siden april - et indlæg videre til Gerardas Zukauskas. Han ramte bolden perfekt, men overliggeren reddede gæsterne.

Asbjørn Moltke fra IF Skjold Sæby var tæt på at skrue et langskud ind i det lange hjørne, men bolden strøg akkurat forbi den fjerneste stolpe. Et minut senere - to minutter inde i dommer Christian Rüdingers tillægstid - scorede Michael Fjordbak til 1-0.

I anden halvleg skiftede kampen karakter. IF Skjold Sæby skulle frem og udligne, mens FfI i højere grad levede på omstillinger. Det kneb dog for de blåklædte sæbynitter at skabe åbne chancer. Der skulle en foræring til fra målscorer Michael Fjordbaks side. Det gav topscorer Jakob "Mølby" Kristensen en gylden mulighed. Han afsluttede resolut, men uheldigvis ramte bolden indersiden af stolpen, hvorfra den røg direkte ud i favnen på FfI-keeperen, som leverede en fin indsats i aftenens prestigeopgør.

Inden da havde FfI haft endnu et forsøg på overliggeren, og opskriften var den samme som i første halvleg. Kasper Sørensen headede et indlæg perfekt videre til Gerardas Zukauskas, som dermed har ramt overliggeren tre gange i efterårets to lokalopgør.

I det 83. minut burde Kasper Sørensen have lukket og slukket, da han var helt fri i målfeltet og fik en perfekt bold fra højre. Seks måneder uden kamptræning betød, at timingen ikke var der helt, så han sendte bolden en meters penge over mål.

Kanal Frederikshavn kårede Kasper Sørensen til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen. FfI er et andet hold med den dygtige skagbo på banen. Han er dygtig i nærkampene, stærk i hovedspillet i begge ender af banen, og hans løbepensum var imponerende stort mod IF Skjold Sæby. Det var vist ikke meningen, at han skulle have spillet 90 minutter, men det gjorde han - med succes. Alene hans tilstedeværelse på banen gør holdkammeraterne stærkere.

Med sejren smuttede FfI forbi IF Skjold Sæby og Aalborg Chang. FfI ligger på femtepladsen med 10 point, mens Skjold indtager syvendepladsen med ni point.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...