Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Rådhusparken: Endnu et skridt i fornyelsen

Efter mødet i Teknisk Udvalg i går står det nu klart, at LS Byg Frederikshavn A/S får overdraget entreprisen og skal bygge "Remisen" i Rådhusparken i Frederikshavn Hermed er endnu et skridt i fornyelsen af Rådhusparken taget – og arbejdet forventes at gå i gang i begyndelsen af 2021.

 

Der er gang i legen i Rådhusparken midt i Frederikshavn. Den nye maritime legeplads bliver flittigt brugt og besøgt - og nu er tiden kommet til at tage endnu et skridt i udviklingen af byparken.

Syd for legepladsen skal "Remisen" bygges – et stort byrumsmøbel, der skal fungere som samlingspunkt og binde de øvrige elemeter i Rådhusparken sammen. Remisen kommer til at invitere til både leg, ophold, oplevelser og fællesskab og giver samtidig rum og plads til at afvikle forskellige aktiviteter og arrangementer.

- Vi ser frem til at fortsætte den spændende udvikling af Rådhusparken, og jeg glæder mig over at se, at så mange børn og familier allerede har taget det nye legeområde til sig. Med Remisen fortsætter vi arbejdet med at forny Rådhusparken, der med omdannelsen bliver et stort aktiv i lokalområdet og for byens gæster. Samtidig indgår den nye bypark som en naturlig del af den samlede fornyelse af Frederikshavn midtby med blandt andet den nye gågade og de spændende boligprojekter på Værkergrunden, Ørnevejens Skolen og Rimmensgade, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Arealet ved Rådhusparken fungerede indtil i 1960’erne som byens remise og som endestation for Sæbybanen. Inspirationen til fornyelsen af parken trækker altså spor til områdets historie og bygger videre på den. Remisen bliver bygget i trælameller og monteret på en konstruktion af stål til minde om den oprindelige remises jernbaneskinner. De nye "skinner" kommer til at hæve sig op og bevæge sig ned, danne portaler og rum – samtidig med, at det bliver en flot skulptur i parken.

Remisen blev første gang sendt i udbud i marts, men da tilbuddene i væsentlig grad oversteg det afsatte budget, blev udbuddet annulleret. Herefter var det nødvendigt at revidere udbudsmaterialet, og opgaven blev sendt i udbud igen.

Tre lokale virksomheder kom med tilbud på opgaven, der i anden udbudsrunde blev sendt i licitation i omvendt udbud med en fast prisramme. Efter mødet i Teknisk Udvalg i går står det nu klart, at LS Byg Frederikshavn A/S vinder entreprisen med det bedst bedømte projekt ud fra flere kriterier.

Arbejdet med at forny Rådhusparken løber i tre faser. Den første blev afsluttet i 2018 med etableringen af den nye parkeringsplads. I 2019 blev første del af anden fase færdiggjort med den flotte nye legeplads, offentligt toilet, markedsplads og ikke mindst etableringen af den tværgående stiforbindelse igennem parken. Remisen bliver gennemført som sidste del af fase to, og herefter kommer turen til den tredje og sidste fase, når den sydligste del af parken skal indrettes til ungezone. Hele ambitionen med at forny Rådhusparken handler om at skabe et attraktivt mødested i en samlet, morderne og mere oplevelsesfyldt bymidte.

 

BillederTilføj billede


FOTO: LS Byg Frederikshavn A/S

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close