Gå til hoved-indhold
24 september. 2023

Regeringen har så mange penge, at det er et problem for Mette Frederiksen

  • 1 af 1
    Fortids-Mette Frederiksen ville formentlig også være enige med borgmestrene om, at pengene var bedre givet ud til velfærd. Foto: Jørn Leander Skou
Af: Marcus Linkhorst

20-årige Marcus Linkhorst fra Frederikshavn studerer til journalist i Odense. I fem år har han skrevet for Kanal Frederikshavn, og i denne kommentar skriver han om et paradoks, Mette Frederiksen og Socialdemokratiet står med.

 

“Velfærd eller skattelettelser?” har Socialdemokratiet sagt så længe, jeg har kan huske, når de skal fremhæve forskellen mellem dem og Venstre.

Nu spiller de to partier på samme hold, og det indebærer i politik, at man må gå på kompromis med hinanden. Det har betydet, at Venstre i regeringsgrundlaget har fået lovning på fem milliarder i skattelettelser.

Men det økonomiske råderum er blevet opjusteret med 20 milliarder, siden regeringsgrundlaget blev skrevet.

Det har fået Venstre til at kræve endnu flere skattelettelser, og de får det også, så de kan vise deres vælgere, hvorfor det er klogt af dem at sidde i regering med Mette Frederiksen.

Men samtidig står flere borgmestre - herunder Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen - og skriger på flere penge til velfærden, der i disse år lider ifølge borgmestrene. Det er til trods for, at der er rigeligt med penge i det økonomiske råderum. 

Men de bliver af regeringen brugt på skattelettelser i stedet for velfærd, og det er forkert, mener borgmestrene selvsagt. Men det er en prioritering, der er nødvendig for, at Mette Frederiksen kan holde sammen på regeringen, for Venstre vil selvfølgelig have deres politik igennem, hvis de skal tillade en socialdemokrat ved magten. 

Fortids-Mette Frederiksen ville formentlig også være enige med borgmestrene om, at pengene var bedre givet ud til velfærd. Det er derfor blevet til et problem for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, at regeringen har så mange penge, som de har, for de bliver ikke brugt på det, som baglandet og vælgerne helst vil have. 

Og det må siges at være paradoksalt, at mange har så mange penge, at det bliver problematisk. Især for politikere.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...