Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Regeringen placerer nyt skattecenter i Fr.havn

Her i det gamle postcenter i Frederikshavn placeres ét af otte nye skattecentre i Danmark.
Fredag eftermiddag kommer statsminister Mette Frederiksen til Frederikshavn. Hun vil ifølge Kanal Frederikshavns oplysninger afsløre, at regeringen placerer et af otte nye skattecentre i den gamle postbygning i Skippergade i Frederikshavn.

 

Der holdes pressemøde/doorstep i Skippergade fredag eftermiddag. Ud over Mette Frederiksen deltager skatteminister Morten Bødskov og borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

TV2 Nord mener at vide, at skattecentret skaber 100-150 nye arbejdspladser i Frederikshavn.

Det nye skattecenter i Frederikshavn etableres som en del af regeringens målsætning om at styrke skattekontrollen markant i hele landet. Derfor vil regeringen oprette i alt otte nye skattecentre og ansætte i alt 1.000 ekstra medarbejdere i de otte centre.

Postbygningen i Skippergade 27 i Frederikshavn, som nu bliver til skattecenter, er i tre plan og på i alt 3.327 etagemeter. Den blev solgt til Bygningsstyrelsen i marts 2021 for 6,5 millioner kroner.

Det gamle postcenter har en markant placering ved Frederikshavn Trafikterminal, tæt på gode offentlige parkeringsforhold, centrum og indkøbsmuligheder.

De otte skattecentre fordeles med fire i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland. De første to centre er allerede åbnet i Fredericia og Frederikssund. Yderligere to centre er udpeget. De skal ligge i Viborg og Esbjerg. Fredag afsløres placeringen af de sidste fire centre.

I forbindelse med lanceringen af de første skattecentre udtalte skatteminister Morten Bødskov:

- Med de nye skattecentre sender vi et vigtigt signal om, at borgerne og virksomhederne skal møde et skattevæsen, der er til stede, hvor de er. Skatteforvaltningen har desuden gode erfaringer med at skabe solide rammer for arbejdspladser uden for de større byer, og med de i alt otte centre er vi med til at skabe balance i Danmark.

Erhvervsdirektør Niels Bay Christensen glæder sig over nyheden. Arbejdspladser, som henvender sig til både mænd og kvinder, er nemlig altafgørende for byer som Frederikshavn, hvis man skal vende den negative befolkningsudvikling.

- Det er med til at fastholde flere familier i kommunen. Hvis 50 personer overvejer at flytte væk fra området og i stedet vælger at blive boende, fordi der kommer jobs, så vil det med deres familie og børn være med til at fastholde flere hundrede borgere i kommunen, siger Niels Bay Christensen til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close