Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv

Region Nordjylland støtter kultur i nærheden. Foto: Pexels
Region Nordjylland åbner for ansøgninger til en ny kulturpulje på en million kroner. Med puljen ønsker Regionsrådet at udvikle lokale fællesskaber omkring kunst og kultur i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.

 

Kulturpuljen "Kultur i Nærheden" har til formål at styrke kulturlivet i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.

Lokale foreninger og mindre organisationer kan søge op til 25.000 kroner til aktiviteter, der involverer både lokalbefolkningen og en eller flere nordjyske kunstnere inden for alle genrer lige fra scenekunst og musik til billedkunst og litteratur. Det kan for eksempel være en kreativ workshop, et skriveværksted, et fælles kunstværk eller engagerende musikalske oplevelser.

Håbet blandt politikerne i Regionsrådet er, at puljen vil styrke sammenhængskraften og de lokale fællesskaber i kulturhuse, forsamlingshuse, byrum og lignende, der har haft det svært under COVID-19-pandemien. Samtidig betyder puljen, at flere borgere får adgang til kulturtilbud og mulighed for at engagere sig i lokalsamfundet.

Et af de projekter, der tidligere har fået støtte af Region Nordjylland, er "Værker i Fælles Forandringer", der er udviklet af kunstnerne Trine Kjærhauge og Mie Pilborg Johansen i samarbejde med Museum for Papirkunst og Jammerbugt Kommunes Biblioteker.

Borgerne i Jammerbugt Kommune kan på fire lokale biblioteker være med til at skabe kunstværker. De kan også deltage i workshops med fokus på trykteknikker og metoden dekonstruktion / konstruktion på Museum for Papirkunst. Som afslutning på projektet er der planlagt en kunst-happening på Museum for Papirkunst og en udstilling af alle værkerne på Aabybro Bibliotek.

- Vi er rigtigt glade for opbakningen til projektet fra Region Nordjylland. Kunsten kan danne fællesskaber. Og vi tror på, at den ikke kun er til for kunstneren eller kultureliten men for alle. Vi ønsker derfor at inddrage både børn, unge og voksne i en fælles skabelsesproces, der styrker det lokale kulturliv og fællesskabet, siger Trine Kjærhauge.

Projektet gennemføres i løbet af foråret 2022.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close