Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2020 | Af: Michael Frederiksen

Renovering af almene boliger for 374 mio. kr.

Boligforeningen Vesterport får 165 millioner kroner til renoveringen af 538 boliger i afdeling 1.
Den største boligaftale nogensinde betyder, at der nu skal renoveres almene boliger i Frederikshavn Kommune for 374 millioner kroner.

 

I alt kan 23 nordjyske boligselskaber og 8.474 boliger se frem til at få sat gang i renoveringsprojekter for op mod 2,5 milliarder kroner.

Et bredt politisk flertal præsenterede tirsdag eftermiddag en aftale om at afsætte 30,2 milliarder kroner til grøn renovering af boliger i den almene sektor. Det er renoveringer, der skal laves over de kommende seks år med start allerede i år.

Det næststørste beløb til ét projekt i Nordjylland tilfalder Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, som får 165 millioner kroner til renoveringen af 538 boliger i afdeling 1. Det er Vesterports ældste afdeling i området ved Knudensvej, Abildgårdsvej, Stenbakkevej og Lindegårdsvej.

Frederikshavn Boligforening får 35 millioner kroner til 102 boliger i afdeling 6 (Koktved) samt to millioner kroner til 65 boliger på Bogfinkevej i Dybvad, Højlundsvej i Østervrå og Svanevej i Voerså.

Der er 118 millioner kroner på vej til Skagen Boligforenings afdeling 1, som omfatter næsten 300 boliger på Danevej, Mosegårdsvej, Corasvej, Rimmervej og Skagavej.

Boligforeningen Nordlys i Skagen kan se frem til 19 millioner kroner til 119 boliger i afdeling 4 (Fortunavej, Skarpæsvej, Trindelvej, Ulrik Plesners Vej, Markvej, Byfoged Frichs Vej, Mosegårdsvej og Fælledvej).

Og vi bliver i Skagen. Boligforeningen Neptun står til at få 11 millioner kroner til 82 boliger i afdeling 7 (Skarpæsvej) og 24 millioner kroner til 48 boliger i afdeling 6 (Hedevej, Lyngvej og Porsevej).

Aftalen skal sikre sunde og tidssvarende almene boliger og være til gavn for lejerne, den grønne omstilling og genopretningen af dansk økonomi, lyder det fra Boligministeriet om den nye aftale.

- Stilladserne vil skyde op allerede i år. Og I vil se, at der kommer mange unge på stilladserne, for hver syvende af de beskæftigede på renoveringsprojekterne skal være lærlinge, fortæller boligminister Kaare Dybvad (S).

Pengene til renoveringerne finder aftalepartierne i Landsbyggefonden, som de almene boligselskaber hver måned selv indbetaler til.

Aftalen betegnes som særdeles grøn, og betyder eksempelvis et skifte i Landsbyggefondens støttesystem, hvor et nyt grønt støttekriterium blandt andet indføres.

- Aftalen er ikke kun den største samlede boligaftale nogensinde. Det er også den grønneste og udgør et strukturelt skifte i tilgangen til renoveringer af almennyttige boliger. Renoveringer af de almene boliger bliver i fremtiden markant grønnere, og samtidig får vi afprøvet fremtidens bæredygtige løsninger som store varmepumper og intelligent digital styring af energiforbrug i bygninger, som kan have stor betydning for den grønne omstilling på længere sig, siger Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Omkring en million danskere bor i dag i en almen bolig.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Vesterport

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close