Gå til hoved-indhold
15 november. 2022

Royal Run: Byrødder fra Skagen 'slås' på Facebook

  • 1 af 2
    FOTO: Uggi Kaldan og Frederikshavn Kommune
  • 2 af 2
    Kurt Kirkedal beskylder Peter Sørensen for at fremkomme med forkerte og misvisende postulater. Foto: Uggi Kaldan og Frederikshavn Kommune
Af: Michael Frederiksen

To fremtrædende byrådspolitikere fra Skagen er røget i totterne på hinanden på Facebook efter Kanal Frederikshavns omtale af Toppen af Danmarks forsøg på at skaffe Royal Run til Skagen i 2023.

"Jeg kender ikke beløbet, men at det er den forkerte by i kommunen, er nok også en mere korrekt forklaring. Trist med al den misundelse", skriver Peter Sørensen (V) i et opslag på Facebook, hvor han henviser til Kanal Frederikshavns artikel.

Men den udlægning af sagen vil Kurt Kirkedal (S) - tidligere borgmester i Skagen Kommune, der for et år siden gjorde politisk comeback - ikke acceptere.

- Jeg vil ikke spændes for din vogn med forskelsbehandling. Det synes jeg ikke klæder dig. Er der noget, jeg ikke vil beskyldes for, er det netop det, skriver Kurt Kirkedal.

Peter Sørensen svarer:

- Der er ikke noget, jeg hellere vil end at stoppe "dem og os"-diskussionen, men det kræver, at I i flertallet vil ændre den politiske tilgang. Uanset hvad I debatterede (udenfor dagsordenen) i Økonomiudvalget var et af de største problemer jo, at Royal Run havde henvendt sig til "den forkerte" turistaktør i jeres øjne. Der er bare ingen vilje til at støtte noget, som kommer fra Toppen af Danmark. Og det er trist.

Det vil Kurt Kirkedal ikke stå model til:

- Peter Sørensen, det er direkte forkert det du skriver, og bare en lille henvendelse ville have klædt dig, inden du kommer med forkerte og misvisende postulater. Det fremmer ikke noget, Peter.

Peter Sørensen fastholder dog sin påstand.

- Det jeg skriver om, hvem der fik henvendelsen, er hverken forkert eller misvisende. Hvis jeg tager fejl af jeres bevæggrunde, beklager jeg, og så må du da gerne forklare, hvorfor det altid afvises, hvis det kommer fra Toppen af Danmark?

Som Kanal Frederikshavn fortalte, var det turistforeningen Toppen af Dannark, som fødte idéen med at få Royal Run til Skagen. Toppen af Danmark overbeviste Royal Run om, at det var en god idé, hvorefter bolden blev spillet over på Frederikshavn Kommunes banehalvdel. Kommunen ville ikke lægge sig fast på, at Skagen skulle være startby, men behandlede sagen generelt. Det vil sige, at Royal Run ifølge kommunen lige så godt kunne afvikles i eksempelvis Sæby eller Frederikshavn.

- Kommunaldirektøren spurgte Økonomiudvalget, om vi ville søge officielt. Økonomiudvalget besluttede i enighed, vi ikke ville søge. Dertil og ikke længere. Beslutningen skal ses i lyset af, at vi på daværende tidspunkt kunne se ind i budgetdrøftelser, der i forvejen var særdeles vanskelige. Ingen by, ingen forening eller andet var på bordet. Royal Run gør det på den måde for at undgå en diskussion som den, vi har nu, skriver Kurt Kirkedal.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02zxkhBJHdMjLWTCMGdNVyP1X9AC4PWCB7fsv1jzeoBr1n19AWh13t1x9eSiiqJhfLl%26id%3D100000604308567&amp;show_text=true&amp;width=500" width="500" height="500" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...