Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.11.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Royal Run: Forskel på forbrug og investering

Jens Ove Bagterp, Skagen, har skrevet dette indlæg: Jeg vil gerne takke min borgmester for tilbageholdenhed med brug af Frederikshavn Kommunes slunkne cigarkassebeholdning.

 

Selvfølgelighed skal man ikke smide om sig med penge til alt muligt. Godt gået borgmester, men lidt om det længere nede i mit indlæg.

Sidste år var konen og jeg rundt i det danske land for at finde nogle – for os – ukendte pletter.

Tilfældigvis havde vi to dage i Næstved, som netop på ankomstdagen holdt Royal Run. Byen var afspærret mange steder, og det var lidt vanskeligt at komme frem. Alligevel havde vi fornøjelsen af at klappe de gæve deltagere og Kronprinsessen over målstregen sammen med et massivt fremmødt publikum.

Alle syntes, det var et helt fantastisk arrangement. Der var endog nogen, som syntes, det var en god investering for kommunen med de ekstra skattekroner, de besøgende lagde i byen. En del deraf endte selvfølgelig også som klingende mønt i kommunekassen.

I min verden er der forskel på forbrug og investering. Forskellen er, at investeringen gerne skulle give et højere afkast end selve investeringen.

Frederikshavn Kommunes cigarkasse er tilsyneladende tæt på at være tom på trods af borgmesterens gentagne forsikring om, den var "velpolstret". Eller forholder det sig sådan?

I sommer havde et flertal i Byrådet travlt med at undtage både Frederikshavn og Sæby fra parkeringsafgift. Det beløb ville da have lunet i den slunkne cigarkasse – og pludselig havde man haft en fantastisk mulighed for at investere i et Royal Run i Skagen med de muligheder for et endnu større afkast til cigarkassen.

Ligger begrundelsen i virkeligheden et helt andet sted, som jeg vil bede borgmesteren svare på:

1. Ville du og flertallet i Økonomiudvalget have støttet Royal Run, såfremt det havde været arrangeret i Frederikshavn?

2. Blev Royal Run i Skagen fravalgt, fordi Toppen af Danmark var medarrangør og ikke Destination Nord hjemmehørende i Aalborg, og som du er bestyrelsesmedlem af?

Jeg tillader mig også at fremkomme med et andet forslag til fornuftige besparelser. I sommer fik alle borgere over 15 år i Skagen en besked via e-boks om en spørgeskemaundersøgelse, som skulle være besvaret inden den 30. september. At man havde glemt at sende ud til borgere uden e-boks må da være en forglemmelse?!

De formentlig 100-250.000 kroner til Rambøll kunne måske være bedre anvendt som mulig investering i stedet for rigelig sæbe til håndvasken.

Det må formanden for Plan- og Miljøudvalget Peter Nielsen da kunne redegøre for? Derfor disse spørgsmål til Peter Nielsen:

1. Hvad var det egentlige formål? Altså ikke det officielle beskrevet i det fremsendte brev?

2. Hvad koster undersøgelsen fra Rambøll?

3. Hvad er resultatet af undersøgelsen? Den burde da være klar senest en uge efter 30. september, og det blev der lovet.

4. Hvornår bliver resultatet offentliggjort?

Ser frem til jeres svar. Alt andet vil være at betragte som magtfuldkomment.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close