Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

S-formænd ønsker øget rådgivning til borgerne

Formand Anders Brandt Sørensen (S), Børne- og Ungdomsudvalget, og formand Ole Rørbæk (S), Socialudvalget, har skrevet dette indlæg:

 

Vi er i Frederikshavn Kommune heldigvis begunstigede af, at vi har dygtige medarbejdere over alt. Alle er optagede af at levere god velfærd og erhvervsservice. Samtidig er vi kommunalpolitikere fastboende her i kommunen, har selv børn i skoler og daginstitutioner og forældre i ældreplejen. Vi har et naturligt lokalt engagement. Så langt så godt.

Men vi er også nødt til at tage alvorligt, at nogle føler, at det er svært at komme ind i kommunen på den rigtige måde. Mange af os har måske kun brug for at kontakte kommunen en eller to gange i livet, og vi opøver derfor ikke nogen rutine i korrekte henvendelser.

Derudover er mange af henvendelserne til kommunen fra familier og enkeltpersoner, som er i en krise af den ene eller anden art, hvilket ikke nødvendigvis giver det samme overskud til at kontakte og navigere i det kommunale system korrekt. I takt med, at samfundet bliver mere komplekst, bliver det mere og mere nødvendigt, at vi får et fokus på borgerrådgivning.

Vi vil derfor sætte arbejdet i gang i Socialudvalget og i Børne- og Ungdomsudvalget med at afsøge, hvad en kommende borgerrådgiver skal tage sig af. På de kommende møder vil vi sætte arbejdet i gang i forvaltningen.

Efter vores opfattelse starter arbejdet med inddragelse af de formelle høringsorganer. Det være sig det lokale handicapråd, men også andre, som har frivillig eller professionel kontakt med familier og enkeltpersoner, der skal hyppigt i kontakt med kommunen.

Én ting er sikkert: Vi er nået dertil, hvor vi skal have øget rådgivningen til borgerne, så flest muligt får den bedste løsning på en svær livssituation, vi alle på et tidspunkt i livet kommer til at stå i.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close