Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.07.2019 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Sådan sikrer man den bedste bolighandel

Uanset om man er køber eller sælger af en bolig, er der masser af regler og dokumenter, der skal følges, før, under og efter en bolighandel. Hvis man har overskud, kan man selv sætte sig ind i det hele, men er man travlt beskæftiget med arbejdsliv, børn og familie, kan det være svært at overskue.

 

Heldigvis kan man købe sig til hjælp hos en boligadvokat i løbet af bolighandlen, og man bør også overveje en uvildig byggesagkyndig, for at undgå skjulte fejl og mangler, som ikke er kommet med i den obligatoriske tilstandsrapport.

Boligerne ligger længere tid til salg
Først og fremmest er det vigtigt at spørge sig selv om, hvor vigtigt det er at købe bolig lige nu, for selvom der stadig bliver handlet boliger, så er markedet for nedadgående i Nordjylland, hvor kvadratmeterprisen er faldet med 1,8% over et år. Er det nødvendigt at købe nyt, kan der til gengæld være lidt penge at hente, når priserne er blevet lavere. Hvis man kan leve med et eventuelt tab over en kort årrække, kan man sagtens handle bolig nu. Økonomien går op og ned, og spørgsmålet er så, om vi ser en stagnation eller en decideret nedgang nu, efter en lang række år med stigende priser.

Den nye bolig er fundet – hvad nu?
Huset skal efterses og tilstandsrapport skal gennemgås. Det er også vigtigt her, at man sørger for at stille sig bedst muligt, og sørge for at der ligger alle de rapporter, der kan trækkes ud. Både om nye tilbygninger og renovationer, om de overholder regler og bestemmelser.

Finder man ingen graverende fejl, og er man klar til at lægge et bud, har man brug for at tale med sin bank og pengene er der til at købe drømmehuset. Faktisk bør man allerede i god tid lægge sig fast på et budget, og helst sammen med sin bank, for at finde ud af hvordan økonomien vil være ved et eventuelt huskøb.

Muligheden for at købe sig til køberrådgivning, hvor man får hjælp til gennemgang af købsaftalen, eventuel dialog med bank og mægler, så man som potentiel huskøber kan slippe for nogle af de mange møder md banken om økonomien. Man kan også købe sig til hjælp, når det kommer til godkendelse af handlen, til selve tinglysning af skøde.

Husk alle forsikringer
Der er ikke noget værre end at opdage en godt skjult fejl eller skade, når handlen er foretaget. Derfor bør man kraftigt overveje at kigge nøje på ejerskifteforsikringen. Den kan kun købes, hvis der ligger en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Til gengæld kan den spare både køber og sælger for en dårlig oplevelse. Ofte bliver det nemlig aftalt at slå halv skade om ejerskifteforsikringen, så sælger og køber betaler hver sin andel.

To andre forsikringer, man ikke må glemme, er husforsikring og indboforsikring, som hjælper hvis der sker noget med huset, både udvendigt og indvendigt, og med alle de ejendele der måtte være i boligen. En husforsikring kan være en rigtig god investering, også hvis der skulle ske noget med forbipasserende, der kommer til skade f.eks. pga. manglende snerydning.

Denne artikel bringes i samarbejde med Partnertekst.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close