Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.01.2022 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Sådan sparer du penge på din aktiebeskatning

Danskerne investerer som aldrig før. Ikke desto mindre er der stadig mange private investorer, der ikke er klar over, at de på en forholdsvis nem måde kan spare penge på deres aktiebeskatning, hvis de opnår en fortjeneste på deres investeringer. Her kan du læse mere om, hvordan en sådan besparelse kan lade sig gøre.

 

Artiklen er sponsoreret af Saxo Bank


Det lyder nemt – og det er det også. Hvis du opretter en aktiesparekonto hos din børsmægler, og investerer fra den, kan du nemlig slippe med 17% i aktiebeskatning i stedet for de sædvanlige 27 eller endda 42%, som du normalt skal betale. Investerer du ikke via en aktiesparekonto, skal du nemlig betale 27% af de første 57.200 kr., som du tjener på dine aktier, og 42% af alt derover.

Der er dog også et par ulemper ved at investere fra en aktiesparekonto. Den første ulempe er, at du maksimalt kan indbetale 103.500 kr. på den. Skal du investere beløb større end det, er du derfor nødt til at investere udenom aktiesparekontoen. Du kan dog selvfølgelig investere de første 103.500 kr. gennem denne ordning, og efterfølgende investere det resterende beløb udenom.

Den anden og nok så iøjnefaldende ulempe er, at du bliver lagerbeskattet på din aktiesparekonto. Det betyder, at hvis du f.eks. har tjent 20.000 kr. på dine aktier i indeværende år, så skal du betale 17% - altså 3.400 kr. – i aktiebeskatning; også, selvom du ikke har solgt aktierne og realiseret gevinsten. Du bliver derfor nødt til at skaffe yderligere kapital til at dække aktiebeskatningen, eller alternativt sælge nogle af dine aktier for at kunne dække beløbet.

Hvor meget kan du så spare?
Hvor meget du kan spare, afhænger selvfølgelig fuldstændigt af hvor meget, du har tjent. Hvis vi antager, at du investerer alle 103.500 kr., og opnår det historisk gennemsnitlige afkast på 7%, vil det give en fortjeneste på 7.245 kr. Heraf skal du så betale 17% procent i skat imod normalt 27% i skat, hvilket betyder, at du dermed sparer 724,50 kr. i aktiebeskatning.

Det lyder selvfølgelig ikke af meget, men der er på den anden side ingen grund til at snyde sig selv i skat. Og tager du højde for, at du måske kan opnå højere afkast, og at du ved hjælp af renters rente helt automatisk bør opnå højere afkast med tiden, kan det pludselig godt betale sig at overveje at oprette kontoen.

 Kontoen er i øvrigt gratis, og som man siger – hvad der er sparet, det er tjent!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close