Gå til hoved-indhold
02. april 2024 - kl. 16.04

Sæby Købstadsjubilæum: Kirke og by i samarbejde igennem mere end 500 år

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Tirsdag 9. april 2024 kl. 19.30 er der sogneaften om Sæby Kirke og Sæby købstad – nedslag i historien ved sognepræst Keld Skovgaard – samt åbning af plancheudstilling i Sæby Kirke.

Sæby Kirke og Kloster havde en afgørende betydning for, at kong Frederik I udnævnte Sæby til købstad for 500 år siden.

Den store hvide kirke har i endnu flere år ligget midt i Sæbys gamle bydel og har været dominerende i bybilledet. Kirkens liv har gennem alle år været meget aktivt. Men hvilken betydning har kirken haft for Sæby som by og samfund i de 500 år siden Købstadsrettighederne blev stadfæstede? Hvordan har forholdet mellem byens liv og kirkens liv været? Det er en omfattende historie, der selvfølgelig har forandret sig igennem tiden. Sognepræst Keld Skovgård fortæller om dette forhold mellem kirke og by tirsdag 9. april i Sæby Kirke.

Sognepræsten vil give eksempler på hvilken betydning Sæby kirke har haft for Sæby for by, borger og samfund. Der vil blive fremdraget eksempler fra flere forskellige tidsperioder, også fra nyere tid.

I forbindelse med foredraget åbner en plancheudstilling i kirkens våbenhus, den fokuserer også på forholdet mellem Sæby by og Sæby Kirke. Udstillingen vil blive stående og kan besøges i kirkens åbningstider.

Alle er velkomne.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...