15. september 2019 - kl. 22.09

Sæby-sensation i DS-serien - og 0-18 i serie 4

• 1 af 2
  • 2 af 2
    Mikas Seerup blev kåret til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.
Af: Michael Frederiksen

FODBOLD: En overraskelse af de helt store. Et ydmygende nederlag på 0-18. En hjemvendt søn med succes i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen. Her er ugens overblik, når det gælder de lokale serierækker, der nu er præcis midtvejs i efterårssæonen.

Danmarksserien, pulje 4:
IF Skjold Sæby leverede sæsonens helt store overraskelse, da oprykkerne søndag eftermiddag vandt 2-1 ude over Holstebros tophold. Skjold tabte for bare en uge siden med 1-6 i Aarhus og var uden point på udebane inden dagens kamp mod ubesejrede Holstebro.

- Vi havde på dagen lavet lidt ændringer i forhold til det taktiske. I de første udekampe har vi åbenlyst lukket for mange mål ind - og måske været lidt naive i vores tilgang. Vi stillede til kampen i en mere kompakt formation, fortæller Sæby-træner Nikolaj Dorff.

Det begyndte dog som ventet med Holstebro i teten. Mads Agger scorede til 1-0 efter 20 minutter, men målscoreren blev udvist kort før pausen, da han sparkede Daniel Gravesen ned i knæhøjde i en situation, hvor bolden var et andet sted.

Det røde kort straffede Sæby effektivt i anden halvleg. Jakob "Mølby" Kristensen udlignede i det 52. minut. Patrick Nødgaards indlæg til bagrummet endte for fødderne af Jakob Kristensen. Han tog et træk ind i banen og krøllede bolden ind i det lange hjørne. Et klassisk Mølby-mål.

I resten af kampen var det et dominerende Skjold-hold, som forsøgte at bryde vestjydernes meget kompakte organisation. Det var en svær opgave, men efter 93 minutter kom forløsningen, da Mikkel Dorff trak ind i banen og kanonerede bolden op i hjørnet til 1-2.

- Alt i alt en godkendt præstation, som vi kan være tilfredse med. Det ændrer dog ikke ved, at ydmygheden skal holdes intakt, siger Nikolaj Dorff.

På lørdag kommer Lyseng på besøg til en stor dag med sponsorcykelløb og indvielse af kunstgræsbanen. Kampen sparkes i gang kl. 15.00. Det er Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

Sejren i Holstebro bringer Sæby op på fjerdepladsen med 12 point. Med en sejr over Lyseng på lørdag kan oprykkerne i bedste fald avancere til andenpladsen.

Jyllandsserien, pulje 1:
FfI spillede ikke i weekenden, men ligger stadig på førstepladsen. FfI's næste kamp er lørdag ude mod Gug.

Serie 2, pulje 11:
Skagen IK tabte 1-6 i Hirtshals, der allerede efter 33 minutter førte med 4-0. Mathias Uggerholt Sørensen stod for skagboernes enlige fuldtræffer. Skagen ligger midtvejs i efterårssæsonen på fjerdepladsen med ni point.

Dermed er der fem point op til Østervrå IF på tredjepladsen. ØVI vandt 3-1 over FfI på mål af Jonas Koldbro, Mikas Seerup og Thomas Møller. Marcus Grønning udlignede til 1-1 for FfI.

Serie 3, pulje 23:
En pointdeling i topkampen mellem Tårs/Ugilt IF og Harken UGF gav SEIF chancen for at forbedre sin position i topstiden, men SEIF måtte skuffende nøjes med 2-2 ude mod Hjørring Frem, som kæmper for at undgå nedrykning. Tilbagevendte Michael Vestergaard og Kasper Grøntved bragte "De Gule" foran med 2-0, men hjemmeholdet udlignede til 2-2.

Oprykkerne fra Kvissel-Ravnshøj IF besejrede FfI's tredjehold, som også er oprykker, med 2-0. Peter Bregnhøj og Mathias Jarnbo scorede målene i kampens 44. og 47. minut.

Rasmus Wrensted og Jack Vejle - to tidligere førsteholdsspillere i FfI, som nu spiller i KRIF - viste, som kampen skred frem, hvorfor de har så mange førsteholdskampe i FfI på CV’et.

Serie 3, pulje 24:
IF Skjold Sæbys andethold spiller først tirsdag i Ulsted, men Skjold noterede med tilfredshed, at de to største konkurrenter i toppen begge måtte nøjes med ét point i weekenden.

Serie 4, pulje 47:
Jerup/Aalbæk tabte på eget græs med 1-4 til Skibsby-Højene IF. Rundens vildeste resultat var Kvissel-Ravnshøj IF's nederlag på 0-18 i hjemmekampen mod Hjørring IF. Kun ét hold rykker ud fra denne pulje, fordi et hold har trukket sig. KRIF er uden point efter fem kampe. Jerup/Aalbæk har tre point efter en 6-0-sejr over KRIF.

Serie 4, pulje 48:
Surt show for Dybvad Boldklub, der for anden weekend i træk tabte et topopgør med 2-3. Dybvad gæstede Poulstrup Vrejlev 81. Dybvad er nr. fire med 12 point.

Det går bedre for FC Vakok, som vandt 5-1 over Syvsten IF. Der var to dobbelte målscorere: Biak Sang og Job Biak Uk Sang. FC Vakok er på andenpladsen. De tre hold i toppen har alle 15 point.

Østervrå IF tabte med 2-3 i Skibsby-Højene og ligger sidst - også Systen ligger til direkte nedrykning.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSparekassenVendsysselLigaen%2Fvideos%2F496964604201454%2F&amp;show_text=0&amp;width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" allowfullscreen="true"></iframe>