Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Sæbygård Skoleafdeling: #Halvor Tortilla Challenge

Sæbygård Skoleafdeling har indgået et spændende samarbejde med Halvorsminde Efterskole og Fri Fagskole. Det sker under overskriften #Halvor Tortilla Challenge.

 

Valgholdene i Madkundskab deltog fredag i et virtuelt samarbejde med lærer Louise Lindkvist og køkkenchef Lasse Dalsager fra Halvorsminde.

Louise Lindkvist bliver en del af den nye studieretning GastroEvent, der starter på Halvorsminde Efterskole til august. I dag har de tilmeldte elever fået en lille forsmag på en sådan studieretning.

Ud over elever fra valgholdene deltog elever fra G-klassen også sammen med deres lærer, Lærke.

Oprindeligt var planen, at Louise Lindkvist og Lasse Dalsager skulle komme på Sæbygård Skoleafdeling. Det har desværre ikke været muligt på grund af corona-restriktioner, så i dag blev det holdt via Teams.

Forud havde eleverne fået udleveret råvarerne fra Halvorsminde Efterskole – og arbejdet i hjemmets køkken under vejledning fra Lasse og Louise. Lækre tortillas blev fremstillet og fyldt med hjemmelavet Nutella og passions-curd.

Til daglig undervises valgholdene af Tina Andersen og Anne Dalmark. De fortæller om dagen:

- Eleverne har ikke haft madkundskab i mere end to måneder, så det var rigtig godt, at de fik mulighed for at være i køkkenet igen. Det var en god oplevelse. Eleverne fik ros og var meget engagerede. De blev introduceret til nye fagbegreber og udfordret med anderledes opskrifter.

En elev bemærkede, at "hjemmelavet Nutella smager meget bedre end det, man køber."

I G-klassen har eleverne også være glade for at deltage.

- Det har været rigtigt fint. Håber at kunne lave mere af det her, lyder meldingen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close