Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.04.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Salling Fondene donerer udendørs scene til Fr.havn

Handelschef Dan Kobberup og varehuschef Claus Bøje glæder sig over, at der kommer en scene i den nye gågade.
Salling Fondene bidrager via Føtex i Frederikshavn til at etablere en scene, som bliver et naturligt samlingspunkt og medvirker til at transformere byens gågade til et byrum med plads til både aktiviteter på scenen samt rum til at mødes socialt i et af byens knudepunkter.

 

Scenen er muliggjort via en donation på 250.000 kroner fra Købmand Herman Sallings Fond, der er den ene af Salling Fondene, og Føtex i Frederikshavn har været med til at gøre donationen mulig. Føtex er en del af Salling Group og har således indstillet idéen om etablering af scenen til Salling Groups ejere Salling Fondene, der blandt en række initiativer har valgt at donere penge til projektet.

Valget af projektet glæder varehuschef i Føtex i Frederikshavn, Claus Bøje, der lægger stor vægt på at gøre noget særligt for lokalmiljøet.

- Det er fedt, at vi kan være med til at støtte det sociale liv og bymiljø. Frederikshavn har Danmarks længste gågade, og når den bliver renoveret, omdannes den til et byrum med flere knudepunkter, hvoraf scenen kommer til at udgøre en væsentlig del af det ene. Det betyder liv, fællesskab og aktivitet i midtbyen. Derfor er vi både glade og stolte over, at Salling Fondene og vi i Føtex kan være med til at styrke lokalmiljøet og med Salling-scenen gøre bymidten mere attraktiv for folk i Frederikshavn og omegn, siger Claus Bøje.

Med scenen bliver det i fremtiden lettere for kunstnere, foreninger, musik- og danseskoler at bidrage til liv og underholdning i gadebilledet. Der er særligt efterspørgsel på en dansescene i midtbyen, og med denne scene bliver dans og bevægelse meget synligt i bybilledet. Det er samtidig tanken, at det tilknyttede siddelandskab inviterer til ophold og socialt samvær også når der ikke er arrangementer på scenen.

- Vi skal bringe bevægelse og motion ud fra byens haller og danseskoler, og gøre det sjovt og tilgængeligt at danse, synge og spille i det fri og til inspiration for alle byens borgere. Scenen er i synergi med visionen på byens omfattende gågadeprojekt "fra gågade til samlingsgade", idet den med tiden vil blive samlingsscene og sted for byens brede sports- og kulturliv. Det er derfor meget glædeligt, at projektet er udvalgt til at modtage denne donation, fortæller handelschef Dan Kobberup fra handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK.

Salling Fondene, der ejer Salling Group og dermed også Føtex, har siden 2012 uddelt mere end 1 milliard kroner til blandt andet Team Danmark, Fødevarebanken, museer og større kulturinstitutioner, og nu har fondene via Føtex-butikkerne indsamlet ansøgninger på en række relevante, lokale projekter.

Samlingsscenen er således et af ni sociale og bæredygtige projekter i lokalområder, der er blevet tildelt penge fra Salling Fondene via den lokale Føtex.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close