Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.06.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Samler underskrifter for ekstra vej til Sæby Bakker

En beboergruppe i Sæby starter i dag en underskriftsindsamling for at få en ekstra vej i området ved Sæby Bakker.

 

Her kan der i fremtiden stå 360 nye boliger klar til indflytning. Lokalplanen for området er i offentlig høring, og hvis lokalplanen bliver vedtaget, vil en tiendedel af Sæbys indbyggere komme til at bo i det naturskønne område.

Netop det vækker bekymring hos de borgere, der allerede bor i området ved Sæby Bakker, for lige nu går der kun en vej op til det nye boligområde, Langtvedvej, og den er kun akkurat bred nok til at to biler kan passere hinanden, men så er der ikke plads til gående og cyklister.

Derfor bekymrer det borgerne, hvis vejen skal være eneste indfaldsvej til et nyt boligområde med omkring 1.000 indbyggere med tilhørende biler, og det er også den vej, børnene i området tager til skole.

- Det bliver en meget farlig vej. Der bliver ikke noget fysisk fortov med kantsten, men kun stribemarkeret, og den (vejen, red.) bliver måske lidt bredere, men tanken er, at det skal være en såkaldt 2-1 vej. Det er allerede en farlig vej nu. Det er faktisk et Guds under, at der ikke er sket nogle uheld, siger Hans Rødsgaard-Mathiesen, der er talsmand for beboergruppen ved Langtvedvej, til TV2 Nord.

Beboergruppen har allerede tilkendegivet deres mening – de vil have anlagt en ny vej, der går nord om det nye boligområde, som til sidst skal ramme Frederikshavnsvej, så noget af trafikken kan føres væk fra Langtvedvej og over på den nye vej.

Idéen om at anlægge en ny vej er alle partier i byrådet enige i - undtagen Socialdemokratiet, som har absolut flertal.

- Kommunen er jo ikke verdens rigeste kommune, og vi skal bygge det, vi har behov for, og umiddelbart er vurderingen, at vi kan klare det behov, der er pt., og der vil være i fremtiden, siger Karsten Thomsen (S), der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune, til TV2 Nord.

Beboergruppen mener ikke, at de er blevet tilgodeset. De sætter nu flere initiativer i gang for at gøre opmærksom på problemet med den manglende vej og de trafikale gener, de mener, venter i området, og i dag starter de en underskriftsindsamling for at få en ekstra vej i området.

- Hvor mange skal der køres ned, før man vil lytte, siger Hans Rødsgaard-Mathiesen spørgende, mens han kort efter siger, at han ikke ville turde at sende børn til skole på Langtvedvej, når det nye boligområdet bliver bygget og er færdigt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jesper Christiansen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close