Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Scanel får Orskov Group som medejer

Fra venstre ses Palle Thordal Lavrsen, Christina Ørskov og Jakob Tvilling Grønkjær.
Der er i dag indgået aftale om en tilpasning af Scanels ejerkreds, således at den ene af de to grundlæggere, Ole Thue Hansen, købes ud, og Orskov Group indtræder som ny minoritetsejer. Det er en form for generationsskifte. Den anden af grundlæggerne, Palle Thordal Lavrsens søn, Dennis, er allerede en del af ledelsen.

 

- Først skal der lyde en stor tak til Ole Thue Hansen for hans store indsats gennem alle årene. Han har virkelig været en ildsjæl i firmaet. Dernæst er det en stor glæde, at Orskov Group har ønsket at investere i vores virksomhed. Vi står over for meget betydelige vækstmuligheder i den grønne omstilling, og der er det værdifuldt med stærke ejere. Orskov Group er en meget attraktiv medejer, siger Palle Thordal Lavrsen.

Den grønne omstilling giver nye udfordringer og nye muligheder i mange brancher, ikke mindst inden for skibsfarten. Her har Orskov Group set en mulighed for knytte stærke kompetencer til sig ved at investere i Scanel, der foruden det maritime er stærke inden for vindenergi og infrastruktur.

- Vi har investeret i Scanel for at ruste os bedst muligt til den grønne omstilling inden for skibsfarten, som for alvor vil tage fart de kommende år. Vi forventer stor synergieffekt af ejerskabet, siger direktør og værftsejer Christina Ørskov, der samtidig indtræder i bestyrelsen for Scanel.

Ejerskiftet er en naturlig fortsættelse af den udviklingsproces, der blev sat i gang i Scanel for et halvt år siden med udpegningen af Jakob Tvilling Grønkjær som ny administrerende direktør med særligt sigte på den grønne omstilling. Ved tiltrædelsen sagde han blandt andet:

- Den grønne omstilling fylder mere og mere både på land og til søs, og grøn omstilling kræver stærke kompetencer inden for el. De kompetencer har vi i Scanel, og de skal bringes i spil inden for alle forretningsområder og på nye måder. Blandt andet har vi sidste år og i år etableret afdelinger i Odense og Aalborg for at være tættere på kunderne.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close