Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

SEIF Håndbold skal selv drive Bannerslundhallen

Frederikshavn Kommune har i dag aftalt med Strandby/Elling Håndbold, at Bannerslundhallen fremadrettet skal drives som en selvejende hal. 

 

Håndslaget indebærer en indkøringsperiode på to år, hvor Frederikshavn Kommune afsætter ekstra ressourcer til at støtte etableringen af den selvejende institution.

Aftalen om, at den kommunale Bannerslundhallen, der blandt andet rummer lokalområdets driftige håndboldafdeling samt øvrige vigtige og væsentlige aktører fra lokalområdet, skal drives som selvejende hal, har været længe undervejs.

- Vi har haft flere tilløb og intense forhandlinger gennem en lang periode, inden vi nu kan tage skridtet og overdrage Bannerslundhallen til selvejedrift. Jeg er glad og stolt over, at jeg og det øvrige Kultur- og Fritidsudvalg sammen med Økonomiudvalget har bidraget til, at vi ved fælles hjælp har fundet de mulige veje at gå i forhold til ansøgningen fra SEIF Håndbold om at overtage hallen, fortæller Kultur- og Fritidsudvalgets formand, Anders Broholm (V).

Borgmester Birgit Hansen (A) er også tilfreds med aftalen.

- Jeg synes, at det er så godt, når et lokalsamfund bidrager konstruktivt til at skabe modeller, hvor mulighederne og ønskerne for lokalsamfundet kan gå hånd-i-hånd. Fritidsområdet er et vigtigt område både for nuværende borgere og tilflyttere, og jeg glæder mig over, at vi nu med fælles politisk vilje har fundet en løsning, som vi alle kan se mulighederne i, siger en tilfreds borgmester.

En tredje glad musketer er formand for Strandby/Elling Håndbold, Christian Bang, der nu efter flere års tilløb og forhandlinger kan se frem til at få imødekommet ansøgningen om at overtage Bannerslundhallen til selvejedrift.

- Vi er nu nået til en fælles forståelse om, hvordan vi kan begynde at drive hallen som selveje. Vi i Strandby/Elling Håndbold tror på, at det bliver en fordel for os alle, når driften og pengene arbejder tættest muligt på os borgere og brugere. Og vi tror selvfølgelig også på, at vi nu får lidt flere muligheder for at styrke udviklingen i Strandby-Elling området på fritidsområdet, siger en forventningsfuld formand.

Forhandlingerne er overstået, og næste skridt i processen er den endelige kontraktskrivning, der ud over økonomiske vilkår også rummer aftale om forpligtelser og rammer på lige fod med øvrige selvejende haller samt en aftale om et ekstraordinært tæt samarbejde mellem kommunen og den nye selvejende institution i en toårig periode for at understøtte hallen og dens brugere i overgangen fra kommunal til selveje.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close