Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

SEIF-spiller til Slovakiet med U18-landsholdet

SEIF Håndbold har tradition for at sende sine ungdomshold til udlandet, både for det sociale aspekt i sådanne rejser, men også det med at opleve andre håndboldkulturer med ture til Spanien og Sverige i år.

 

En af spillerne fra SEIF Håndbolds talentfulde U17-piger får en ekstra oplevelse denne sommer, da Anne Sofie Thorbøll er udtaget til U18-landsholdet, som skal deltage i Ungdoms-OL i Slovakiet.

Anne Sofie Thorbøll er nærmest opvokset i Bannerslundhallen i Elling og har fulgtes med sin tvillingesøster, Julie, i deres håndboldopvækst med en enkelt afstikker på efterskole - og med begge forældre og lillesøster, som også er frivillige trænere/ledere i klubben.

- Det bliver utvivlsomt en fed oplevelse for Anne Sofie, og det er kæmpestort at få debut på landsholdet og så til et OL. Samtidig er det er fantastisk, at vi fortsat kan udvikle talenter, som bliver dygtige nok til at komme i betragtning til Dansk Håndbold Forbunds talentudvikling, udtaler formand Jacob Schüsler, som sammen med Flemming Andersen skal træne U17-pigerne i næste sæson.

Anne Sofie Thorbøll og de 14 andre danske spillere mødes fredag i København og sætter kursen mod Slovakiet lørdag med indledende kampe mod Rumænien, Ungarn og Slovakiet, hvorefter der er mellemrunde og placeringskampe.

Ifølge Danmarks Idræts Forbund er formålet med at sende atleter afsted til Ungdoms-OL at opbygge læring, erfaring og motivation, når de skal lære at deltage i en multisportevent med tusindvis af deltagere, mange tilskuere, dopingkontroller og åbnings -og afslutningsceremonier.

Ungdoms-OL afvikles hvert andet år med omkring 4.000 atleter fra over 50 europæiske lande, og alle atleter er mellem 13 og 17 år. Det minder på mange måder om "de voksnes OL" med mange forskellige idrætsgrene på programmet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close