Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.11.2017 | Af: Michael Frederiksen

Seks ud af otte politiske udvalg skifter formand

SF's Christina Lykke (t.h.) bliver ny formand for Sundhedsudvalget, mens Anders Brandt Sørensen med stor sandsynlighed afløser SF'eren som formand for Børne- Ungdomsudvalget. Foto: iShoot.dk
Seks ud af otte politiske udvalg i Frederikshavn Kommune får ny formand fra årsskiftet. Det er en realitet efter konstitueringen onsdag aften.


 

Birgit S. Hansen fortsætter som borgmester og er dermed igen formand for Økonomiudvalget.

SF skal være formand for Sundhedsudvalget, og da Christina Lykke er SF's eneste byrådsmedlem, giver det sig selv. Lykke afløser Anders Broholm som formand. Men hvad så med Venstres topscorer? Hvilken attraktiv post skal han have? Plan- og Miljøudvalget får en Venstre-formand. Kunne det være Anders Broholm?

Venstre skal - for tredje periode i træk - have ansvaret for Kultur- og Fritidsudvalget. Mogens Brag har været formand de seneste otte år, men røg ud i tirsdags. Både nyvalgte Asger Mortensen og Mette Hardam har den rigtige profil. Måske Hardams større erfaring, flotte valg (fremgang fra 362 til 646) og ihærdige arbejde som formand for Distriktsudvalget tæller til hendes fordel.

John Karlsson (S) ser ud til at fortsætte som formand for Arbejdsmarkedsudvalget, men Socialdemokratiet skal finde nye folk til at afløse Christina Lykke (SF) i Børne- og Ungdomsudvalget, Lars Møller (V) i Teknisk Udvalg og Jørgen Tousgaard (S) i Socialudvalget.

Gymnasielærer Anders Brandt Sørensen får givetvis nøglerne til Børne- og Ungdomsudvalget, mens Teknisk Udvalg og Socialudvalget er vanskeligere at spå om. Måske gruppeformand Bjarne Kvist har lyst til at være socialudvalgsformand?

Hvor er Dansk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten henne? DF's Flemming Rasmussen styrer den direkte vej mod en plads i Skagen Havns bestyrelse og posten som næstformand i Forsyningen.

Peter E. Nielsen (C) får plads i Økonomiudvalget, mens Enhedslistens skæbne endnu er uvis.

Både Socialdemokratiet og Venstre forventer at løfte sløret for fordelingen af alle poster i dag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close