Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Serie-fodbold med ekstra mange glade oprykkere

I JS1 bliver der 22 hold i foråret 2021. Det er seks mere end planlagt.
Ekstraordinært mange oprykkere og færre nedrykkere. Det bliver konsekvensen af, at serierækkerne i fodbold - på grund af nye corona-restriktioner - afbrydes før tid.

 

DBU Jylland har været nødsaget til at finde en alternativ løsning på årets turneringsafslutning, og efter nøje at have vurderet fordele og ulemper ved forskellige modeller og scenarier er der nu valgt en løsning, som efter DBU Jyllands opfattelse vil imødekomme langt størstedelen af de jyske fodboldklubber.

Løsningen indebærer, at hvis man pr. 26. oktober har en teoretisk mulighed for at rykke op eller en teoretisk mulighed for at undgå nedrykning, vil dette blive imødekommet. Samtidig annulleres de planlagte playoff-kampe.

Hvis det pr. 26. oktober ligger helt fast, hvem der bliver nr. 1 i en pulje, rykker dette hold op. Hvis der er andre hold, der fortsat har en matematisk chance for oprykning, rykker dette/disse hold også op.

Det betyder blandt andet, at FfI's JS-reserver rykker op i serie 2 sammen med Flauenskjold IF. Og i serie 4 undgår både Jerup/Aalbæk og SEIF's andethold nedrykning.

DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, forklarer, at man først og fremmest har haft for øje at finde en model, der i denne vanskelige situation vil være den mest rimelige og fair løsning for klubberne, når nu turneringen ikke kan spilles færdig på fodboldbanen.


- Vi synes, at løsningen på stort set alle områder imødekommer klubbernes situation i forhold til både op- og nedrykning. Ulempen er til gengæld, at vi i foråret vil stå i en situation med for mange hold på de forskellige niveauer i forhold til den sædvanlige turneringsstruktur. Det kan betyde, at der skal foretages en del ekstraordinære nedrykninger i forbindelse med afslutningen af forårets turnering, men der kan eventuelt også findes andre løsninger. Det skal vores seniorudvalg nu arbejde videre med, forklarer Ole Frandsen.

Beslutningen blev truffet mandag aften på et møde i DBU Jyllands bestyrelse på baggrund af en samlet indstilling fra DBU Jyllands turneringsafdeling, suppleret med input fra forskellige fagudvalg og -grupper.

Hvis der fortsættes med den nuværende turneringsmodel - og dermed de ekstra mange hold på de forskellige niveauer i foråret 2021 - kan dette løses ved at holde fast i en model med 8-holds puljer, suppleret med få varianter med enten 7 eller 9 hold i puljerne. Og dermed som nævnt en række ekstraordinære nedrykninger.

DBU Jyllands turneringsafdeling skal nu i gang med at udrede de enkelte rækker, pulje for pulje. Forårets hold på de forskellige niveauer vil snarest muligt og løbende blive offentliggjort på DBU Jyllands hjemmeside.

Hvis der skulle være hold, der af forskellige årsager ikke ønsker at rykke op eller få suspenderet en nedrykning, kan man meddele dette til DBU Jylland inden otte dage.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Morten Severinsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close