Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

SF nu alene med ønsket om en borgerrådgiver

Er der tale om et brudt valgløfte? - Jeg forstår i hvert fald ikke, hvorfor Socialdemokratiet ikke længere ønsker en borgerrådgiver, udtaler Christina Lykke.
SF's enlige byrådsmedlem, Christina Lykke, kræver, at Frederikshavn Kommune får en uvildig borgerrådgiver. Resten af medlemmerne i Børne- og Ungdomsudvalget er derimod tilfredse med de nuværende kommunale tilbud. De skal dog synliggøres yderligere - både over for borgere, politikere og medarbejdere.

 

I valgkampen op til kommunalvalget i november 2021 talte mange kandidater varmt for, at Frederikshavn Kommune skal have en borgerrådgiver. Udgangspunktet er, at borgere, der står i en svær livssituation, bedre skal kunne få hjælp til at komme ind i det kommunale system på den rigtige måde.

Socialdemokratiet rejste sagen politisk i januar. Nu har administrationen klarlagt den nuværende indsats. Kommunen har faktisk fem eksisterende tilbud. To af dem er tilbud om vejledning fra socialrådgiver og tilbud om vejledning fra koordinerende sagsbehandler. De to nævnte ordninger koster 880.000 kroner om året.

Det er administrationens opfattelse, at de nuværende ordninger er tilstrækkelige til at dække behovet for borgerrådgivning, hvilket et flertal i Social- og Sundhedsudvalget bakker op. Kun SF's Christina Lykke fastholder, at Frederikshavn Kommune bør have en uvildig borgerrådgiver, som finansieres ved at erstatte de nuværende tilbud.

- Det var tydeligt i valgkampen, at vi ønsker en anden model, fordi den nuværende ikke fungerer. Nu forstætter vi med nogle tilbud, som tydeligvis ikke virker. Det er brandærgerligt, at der pludselig ikke længere er opbakning til en uvildig borgerrådgiver, når flere kandidater fra forskellige partier gik ind for det op til kommunalvalget, mener Christina Lykke.

Hun husker blandt andet et indlæg fra Anders Brandt Sørensen (S), daværende formand for Børne- og Ungdomsudvalget, samt Ole Rørbæk (S), formand for Socialudvalget. De skrev: "I takt med, at samfundet bliver mere komplekst, bliver det mere og mere nødvendigt, at vi får et fokus på borgerrådgivning. Vi vil derfor sætte arbejdet i gang i Socialudvalget og i Børne- og Ungdomsudvalget med at afsøge, hvad en kommende borgerrådgiver skal tage sig af."

Er der tale om et brudt valgløfte?

- Jeg forstår i hvert fald ikke, hvorfor Socialdemokratiet ikke længere ønsker en borgerrådgiver, udtaler Christina Lykke.

Administrationen anerkender, at der er behov for at styrke kommunikationen omkring de nuværende ordninger. Der er brug for, at de bliver synliggjort yderligere – både over for

borgere, politikere og medarbejdere.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close