Gå til hoved-indhold
19. marts 2024 - kl. 18.03

SF: Smerteligt at opleve regeringens benhårde styring af kommunerne

  • 1 af 1
    Christina Lykke (SF): - Vi skal sikre den gode tone i byrådet. Vi skal ikke kopiere den tone, man til tider kan opleve på de sociale medier.
Af: Michael Frederiksen

- Birgit S. Hansens bebudede afgang som borgmester kom som en overraskelse. Til hendes ros skal det siges, at hun har forsøgt at råbe partifællerne på Christiansborg op og få dem til at forstå, at regeringen og Socialdemokratiet har sat det kommunale selvstyre godt og grundigt ud af kraft.

Det siger byrådsmedlem Christina Lykke (SF) efter partiets generalforsamling i Frederikshavn.

- Med skattestop og budgetloven har Socialdemokratiet og dens borgerlige regeringspartnere indlejret kommunerne i en økonomisk spændetrøje. Kommunerne må ikke hæve skatter og afgifter og er underlagt et økonomisk serviceloft, som betyder, at brud herpå straffes med nedskæringer i bloktilskuddet. Til gengæld er regeringen og Socialdemokratiet ikke blege for at give skattelettelser til de i forvejen velhavende, siger Christina Lykke.

SF havde hellere set, at pengene var blevet brugt på den kommunale velfærd, som ifølge SF er under massivt pres.

Resultatet for en kommune som Frederikshavn er serviceforringelser. De årlige budgetforhandlinger handler for SF’s vedkommende først og fremmest om at mindske nedskæringer på pasnings, skole-, handicap- og ældreområdet og sikre den grønne omstilling. Men SF medvirker også til at sikre en forsvarlig økonomi i den hårdt pressede kommune.

- Vi kan ikke bruge flere penge, end dem vi har. Det er smerteligt som kommunalpolitiker at opleve regeringens benhårde styring af kommunerne, som bevirker, at vi ikke kan give borgerne den velfærd, de fortjener, mener Christina Lykke.

- Vores opgave som byråd er at lede kommunen så sikkert som muligt – også når det er svært. Vi skal også sikre den gode tone i byrådet. Vi skal ikke kopiere den tone, man til tider kan opleve på de sociale medier.

For SF er det desuden vigtigt – på trods af politiske uenigheder og økonomiske smalhals – at få kommunens borgere så sikkert gennem valgperioden som muligt. SF vil gøre sit til at sikre samarbejde, ordentlighed og den gode tone i byrådet.

Christina Lykke er formand for Børne- og Ungdomsudvalget, som i denne tid tager rundt på alle kommunens skoler, hvor der er dialog med lærere, elever og forældre med henblik på at opspore behovet for nye aktiviteter og årsagerne til manglende trivsel blandt de unge.

- Det har været en god oplevelse. Dialogen med mennesker uden for byrådets rundkreds er ekstremt vigtig for SF, pointerer Christina Lykke.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...