Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

SF til kulturminister: Giv festivalerne klar besked

SF vil have kulturministeren til at garantere kompensation til de danske festivaler, hvis de ikke kan afholdes helt eller delvist denne sommer. Det skal give blandt andet Nibe Festival og Skagen Festival arbejdsro til at planlægge sommerens festivaler.

 

- Festivalerne skal have arbejdsro til at planlægge festivalerne til sommer uden at frygte for at de må dreje nøglen permanent om, hvis de bliver aflyst til sommer, siger Theresa Berg Andersen, SFs erhvervsordfører i Nordjylland.

Modsat virksomheder har festivalerne ikke gamle penge liggende på kistebunden fra gode tider, som kan dække et tab. For i gode tider har festivalerne givet deres overskud til for eksempel til det lokale foreningsliv eller humanitære organisationer.

- Vi risikerer at miste danske festivaler på stribe, hvis ikke ministeren snart kommer ud af busken nu med en klar besked til festivalerne, siger Theresa Berg Andersen.

SF har torsdag indkaldt ministeren i samråd for at få et klart svar på, hvad festivalerne kan forvente.

Kulturministeren arbejder i øjeblikket på forskellige scenarier for, hvordan festivalerne kan gennemføres. Men det kan festivalerne ikke vente på, det tager månedsvis at planlægge en festival.

- Uvisheden påvirker jo hele fødekæden af både frivillige og underleverandører i hele Nordjylland, og på sigt påvirker det også foreningslivet, som jo får del i overskuddet. Vi må give dem en afklaring, så de kan kommer videre, siger Theresa Berg Andersen.

Hun fastslår, at hensynet til folkesundheden selvfølgelig altid vejer tungest, men festivalerne har krav på at vide, hvad de kan forvente i tilfælde af aflysninger. Ellers kan de slet ikke komme i gang.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Skagen Festival

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close