Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.11.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

SF: Vi skal arbejde på et klasseloft på 24 elever

Christina Lykke (SF): - De store skoledistrikter fungerer ikke som tiltænkt.
Byrådsmedlem Christina Lykke (SF) har skrevet dette indlæg: I 2015 var økonomien i kommunen under hårdt pres. Det betød serviceforringelser på alle områder - også skoleområdet. Oprettelsen af de fire skoledistrikter var en af de strukturelle ændringer, det medførte.

 

Vores folkeskole har stadig udfordringer, som man må handle på hurtigst muligt. Blandt andet er det nødvendigt i en fart at relancere skolernes mulighed for at styre sig selv.

De store distrikter fungerer ikke som tiltænkt. Beslutningsprocesserne opleves for langsomme og besværlige, og systemet er blevet alt for rodet.

Mange politikere har i valgkampen talt om øget samarbejde mellem skole og forældre, og det kan man kun sige godt om. Brugere, ansatte og andre interessenter af folkeskolen skal i stigende grad opleve mulighed for at kunne forme og bestemme, hvordan skolehverdagen bør se ud.

Skolerne ønsker lokal og nær ledelse i det daglige, og det tætte samarbejde mellem især forældre, lærere og pædagoger og deres tillidsvalgte trænger til en opgradering.

Heldigvis tyder meget på, at økonomien nu er i bedring. ”Vi er et andet sted i dag”, er det sagt i forbindelse med flere politiske debatter. Og det er på tide at få gjort op med nogle af de lænker, som den store spareiver for nogle år siden førte med sig. For skolerne har nok at se til.

SF ønsker at styrke inklusionen. Vi kan ikke tro, at det bare kan gøres, uden rammen er til det. Fyldte klasselokaler med helt op til 28 elever i, manglende muligheder for differentiering er et par af de hindringer, der er for at skabe god inklusion.

Hvis målet virkelig er en folkeskole, som vores børn gider at gå i, så må der arbejdes på et klasseloft på 24 elever. Der bør bredt være mulighed for to-voksen ordning. Eleverne og lærere skal opleve en hverdag med mindre pres og mere ro.

De fleste af denne kommunes børn skal på en lang skolerejse. I SF mener vi, at denne skolerejse skal være interessant, tryg og givtig.

Det er et mål, at vores børn skal forlade skolen og føle, at de er NOGEN og kan NOGET. Vi kunne starte med at blive enige om at give skolerne frihed til selv at vælge vejen til netop det mål.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close