Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

SFO-børn har gået fra Frederikshavn til Bologna

Nordstjerneskolens SFO har for fjerde skoleår i træk haft en gåklub, hvor børnene hver mandag går en tur i Frederikshavn. Turene registreres, og i mandags var der præmieoverrækkelse

 

Alle, som har deltaget, får et diplom. Har man gået over 10 kilometer i alt, får man også en medalje, og de tre elever, som har gået flest kilometer, belønnes med pokaler.

Malthe Aaen Hermansen (1.b) vandt. Han gik i alt 82,82 kilometer.

- Det er bare så sjovt, fordi mange af mine venner går med, og vi snakker sammen. Der var kun én gang, jeg ikke gik med, men det var også, fordi jeg var syg, fortæller den glade vinder.

Roya Ali (1.a) blev nr. to. Hun nåede 82,44 kilometer, altså næsten samme distance som vinderen.

- Jeg synes, det er sjovt, og jeg vil gerne have en pokal. Jeg har glædet mig meget til at skulle have en. Jeg fortalte det til hele min familie, siger Roya Ali.

Valdemar Rytter Madsen (1.c) besatte tredjepladsen. Han tilbagelagde 58,29 kilometer.

- Jeg lå virkelig tæt på én, men hun var ikke med sidste gang, og så fik jeg en tredjeplads, fortæller han.

Idéen til gåklubben kom på et personalemøde for fire år siden, hvor den store dille var at tælle skridt. Herefter var der ikke langt fra tanke til handling, og børnene var med på idéen.

Det første år gik børnene i alt 488 kilometer. Det steg i skoleåret 2019/2020 til 827 kilometer, men i 2020/2021 stoppede COVID-19 mange gåture, så her nåede børnene kun 696 kilometer.

I dette skoleår var børnene slet ikke til at stoppe. De gik 1.694 kilometer. Det svarer til turen fra Frederikshavn til Bologna i Italien.

Undervejs på gåturene lærer pædagogmedhjælper Dorte Lentz og pædagog Marlene Kristensen børnene forskellige ting.

- Kommer vi for eksempel forbi byrådssalen, taler vi om, hvad man laver derinde, og så snakker vi lidt om det, siger Dorte Lentz.

Vejskilte er også et godt emne.

- Nogen vidste ikke, hvad en blind vej betyder. De troede, at det var en vej, som ikke kunne se noget, men så lærte vi dem, at vi som mennesker godt kan gå på den blinde vej, hvorimod bilerne ikke kan køre igennem vejen, fortæller Marlene Kristensen.

I SFO'en hænger der en Gåklub Wall of Fame med data og fotos fra de foregående år, og der er ingen tvivl om, at mandags-gåturene fortsætter i skoleåret 2022/2023. Her er målet mindst 2.000 kilometer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close