Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Sjældent syn i Skagen: Pukkelhval i nettet

- Den var rimelig tung. Den kunne vi ikke lige håndtere, så vi måtte ringe efter hjælp fra dykkere, siger Troels Tvilling, der fisker ud for Skagen i fiskerbåden 'Flipper'.
En fisker fra Skagen fik mandag morgen en noget usædvanlig fangst i nettet. En syv-otte meter lang pukkelhval er nu trukket ind til Skagen. Det er yderst sjældent, at en pukkelhval kan opleves i Danmark.

 

Det var en noget overrasket fisker, der mandag morgen fik en usædvanlig fangst i sit bundgarn. Han kunne med det samme mærke, at nettet var noget tungere, end det plejer at være.

- Den var rimelig tung. Den kunne vi ikke lige håndtere, så vi måtte ringe efter hjælp fra dykkere, siger Troels Tvilling, der fisker ud for Skagen i fiskerbåden "Flipper".

Det var dykkere fra Nordsøen Oceanariet, der tog med ud og fik sat en trosse på hvalen, så den kunne trækkes ind til jollehavnen i Skagen. Man formoder, at det er en nyfødt pukkelhval-unge, der er gået i nettet.

- Det er ret usædvanligt at få en hval af den størrelse i nettet. Det var lige i overkanten af, hvad jeg kunne håndtere fortæller Troels Tvilling til TV2 Nord.

Han fik derfor hjælp af en flok dykkere fra Oceanariet i Hirtshals til at få hvalen i land.

- Den var større, end jeg lige havde regnet med. Troels ringede i morges og sagde, de havde noget i bundgarnet, og om vi kunne hjælpe med at løfte den op. Det var noget specielt at dykke ned og se det store dyr dernede, fortæller Henrik Brink, der er akvarieassistent og dykker ved Nordsøen Oceanarium, til TV2 Nord.

Han fik hjælp under vandet af sin kollega.

- Det er en pukkelhval, og det er yderst sjældent, at man ser dem i danske farvande. Vi har dokumenteret to strandinger og derudover kun tre observationer, fortæller Lasse Rosendal, dykker og formidler ved Nordsøen Oceanarium.

Ifølge Lasse Rosendahl er der ikke siden 1905 drevet en pukkelhval i land i Danmark. Nu skal biologer og forskellige instanser finde ud af, hvad der skal ske med hvalen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Mogens J?rgensen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close