Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Skagen Havn er ledende partner i stort EU-projekt

Skagen Havn var vært ved kick-off-mødet for REDII Ports, der udspringer af EU-programmet Interreg North Sea Region.
Skagen Havn er udpeget som ledende partner for 14 andre internationale partnere og skal sikre implementeringen af EU-projektet REDII Ports' faser. Det handler om grøn omstilling.

 

REDII Ports er en forkortelse for Renewable Energy Development and Intelligent Implementation in Ports.

Skagen Havn har netop været vært ved kick-off-mødet for REDII Ports, der udspringer af EU-programmet Interreg North Sea Region. På kick-off-mødet deltog, foruden Skagen Havn, de andre partnere, der kommer fra syv forskellige lande med havne omkring Nordsøen; Norge, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig og Tyskland.

Overordnet har projektet til hensigt at undersøge muligheder for at udnytte ressourcer til en teknisk gennemførlig og økonomisk overkommelig produktion, lagring og forbrug af renere energi og brændstoffer. For at nå det ambitiøse mål vil REDII Ports arbejde ud fra en tre-trins-model, der bevæger sig fra lokale ressourcer til produktion og lagring i havne til markedet. Dermed lukkes cirklen, når det således kommer regionerne til gode.

Skagen Havn har i projektet to pilotprojekter. Det ene har til formål at afsøge mulige alternative brændstofsformer til brug i fiskefartøjers dieselmotorer, eksempelvis ved at genanvende overskudsressourcer fra fødevare- og fiskeindustrien til produktion af biodiesel (HVO) – enten via import eller produktion direkte på havnen.

Det andet projekt er at implementere et mobilt landstrømsanlæg på den seneste havneudvidelse. Et anlæg, hvor fleksibiliteten er i højsædet.

Det er første gang, at en dansk havn er udvalgt til at være ledende partner i et EU-projekt. Derfor er havnedirektør Willy B. Hansen yderst tilfreds med, at Skagen Havn har "førertrøjen" på.

- Vi er stolte af, at Skagen Havn er udvalgt til ledende partner for projektet, da grøn omstilling er en del af havnens bæredygtighedsstrategi. Gennem udveksling af viden, kompetencer og erfaringer kan vi sammen gå en grønnere og bedre fremtid i møde. Det essentielle for Skagen Havn er forsat at udvikle og fremtidssikre havnens faciliteter, og vi har en ambition om at være frontløber indenfor landstrøm, da vi forsat ønsker at yde den bedste grønne service for vores kunder og samarbejdspartnere, siger Willy B. Hansen.

Projektet REDII Ports har et samlet budget på 6,8 millioner euro, altså mere end 50 millioner kroner.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close