Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.07.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Skagen lever ikke af turisme alene

Formand Peter E. Nielsen, Plan og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Fredag hørte vi en erhvervsmand fra Aalborg sige på TV2 Nord, at Skagen lever af turister. Det gør vi også, men vi lever i den grad af fiskeri og forarbejdning, værftet, detailhandel, maritim service, kunst og kultur, gods og bunkring og meget, meget mere.

 

Manden fra Aalborgs udtalelse kom i forbindelse med høringsfasen om den nye tørdoks placering på Skagen Havn.

Det er klart, at det visuelle vil ændre sig med en tørdok af den størrelse, men vi skal sikre muligheder for vækst og arbejdspladser, og det gør et værft i den grad. Værftet har brug for udvidelsen.

At gøre dokkens placering til et spørgsmål om turisternes oplevelse af dokken og lade det være det afgørende, er med al respekt skudt forbi. Jeg vover den påstand, at turister også er benovet over at opleve en driftig erhvervshavn med et driftigt værft, der udvider, som er hjemsted for mange, mange arbejdspladser i Skagen og som forhåbentligt sikrer nye ordrer og arbejdspladser i halen på den nye dok. Og så skal vi ikke glemme den afledte effekt på andre virksomheder.

Lad os ikke skyde erhvervets ambitioner ned under dække af, at det gør ondt i øjnene på turisterne. Nej, lad os stå ved det, Skagen også er, og det er produktions Danmark med de vigtige arbejdspladser, der er i det.

Til slut kan jeg gøre opmærksom på, at høringsfasen er i gang, og at vi naturligvis nøje læser og vurderer de indkomne bemærkninger og forslag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close