Gå til hoved-indhold
11. maj 2024 - kl. 11.05

Skagens værste sag kræver en afslutning efter otte år: Hvem har ret?

  • 1 af 1
    Foto: Peter Jørgensen
Af  Erik Vium

Erik Vium, Skagen, har skrevet dette indlæg: Spørgsmål til Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune og formand for Klima- og Miljøudvalget i Kommunernes Landsforening, omkring støjsagen i Skagen. Med hvilken lov/grundlag kan en restaurationsforskrift underkende den dom, som Miljø og Fødevareklagenævnet fremkom med?

Den afgørelse byrådet kom frem til på byrådsmødet 20. marts 2024 var ud fra flertal i byrådet, for at bibeholde restaurationsforskriften, men et flertal og restaurationsforskrift, kan under ingen omstændigheder underkende den dom, der foreligger fra Miljø og Fødevareklagenævnet.

Det kunne være meget interessant, om byrådet kunne oplyse lov/grundlag for beslutningen, det flertallet i byrådet er enige om, er blot noget man “synes/tolker”, man har vel ikke hjemmel til at underkende en dom i byrådet?

Byrådets forudsætning som lægfolk at gå imod jeres egen administration kunne være af interesse at vide. Det svar kommunens egen forvaltning rådede byrådet til, var på baggrund af en foreløbig screening at følge miljøloven, og den ønskede byrådet at følge i første omgang, og byrådets grundlag for at ændre forvaltningens indstilling og blot henvise til restaurationsforskriften er yderst svag eller ikke eksisterende.

Den her sag virker blot som en flertalsbeslutning, men der skal juridisk grundlag til at ændre en beslutning i den her sammenhæng.

Det er Skagens værste sag, som I selv har startet og bragt megen ufred med, og haft store konsekvenser for de berørte, den kræver en afslutning, hvem har ret? - byråd eller dem, der er berørte af musikstøjen, som i otte år ikke har haft nogen miljøbeskyttelse?

Da der fornemmes ligheder med havnesagen, skulle denne sag så ikke være med i advokatundersøgelsen, når man nu er gået i gang?

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...