Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Skal aflevere benene fra Tyra-feltet hos M.A.R.S.

Det enorme skib Pioneering Spirit har ligget ud fra Frederikshavn de seneste dage. Foto: Jesper Christiaansen, TV2 Nord
Det er et ganske imponerende syn, som i disse dage kan ses i Kattegat fra Frederikshavn. Her ligger verdens største skib Pioneering Spirit. Det 477 lange skib skal aflevere fundamentet fra Tyra-feltet hos M.A.R.S.

 

Det enorme skib har ligget ud fra Frederikshavn de seneste dage. Her er det i færd med at losse de ben, som Tyra-feltet har stået på i Nordsøen over på prammen Iron Lady, som skal fragte dem ind til Frederikshavn.

Ifølge TV2 Nords oplysninger skal de hugges op hos det amerikanske ophugningsfirma Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) i Frederikshavn.

Det er dog ikke en oplysning, som amerikanske firmas direktør Kim Thygesen vil bekræfte.

- Jeg kender ikke noget til det, siger Kim Thygesen til TV2 Nord.

Pioneering Spirit har tidligere afleveret de to store boreplatforme Tyra Øst og Tyra Nord i Frederikshavn til ophugningsfirmaet M.A.R.S.

Tyrafeltet er i færd med at blive bygget om, og derfor er den gamle olieplatform udtjent og er blevet bugseret ind til Frederikshavn til genindvinding hos M.A.R.S.

Her har det store nedbrydningsarbejde stået på i flere år, og nu venter der sandsynligvis endnu en vigtig del af Tyra-feltet, som skal hugges op.

Det 477 meter lange skib er bygget i Sydkorea. Hvornår opgaven ud fra Frederikshavn er færdig er uvist, men i følge kilder, som TV2 Nord har talt med, så er det en særdeles bekostelig affære at have skibet liggende. Det skulle angiveligt koste fire-fem millioner kroner om dagen at leje det.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jesper Christiaansen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close