Gå til hoved-indhold
13. februar 2012 - kl. 02.02

Skandale under istølt: Et af parrene blev disket

  • 1 af 3
    FOTO: Helle Hornshøj
  • 2 af 3
    FOTO: Helle Hornshøj
  • 3 af 3
    Sigrid Moesgaard Larsen på hesten Litla blev diskvalificeret i Iscenter Nord.
Af: Leif Jensen

Syvende heat i den indledende runde under lørdagens istølt-arrangement i Iscenter Nord havde blandt andet deltagelse af Sigrid Moesgaard Larsen på hesten Litla fra Storegården. Efter fremvisningen på isen havde de tre dommere de helt store karakterer oppe med lutter 9-taller, hvilket udgjorde den hidtil højeste samlede score.

Iført en vaskeægte islænder-strikketrøje var Sigrid sammen med sin Litla dermed på en samlet førsteplads, da samtlige ryttere havde været på isen i den indledende runde i istølt-konkurrencen.

Det var lige indtil, man havde fået en protest, der forlangte parret ude af konkurrencen, og skandalen lurede lige om hjørnet. Stævnearrangør Jan Michael Madsen indtog derfor isen og udspurgte dommerne foran den tætpakkede flok af publikummer oppe på lægterne.

Protesten gik ud på, at hesten ikke skulle være høj nok blandt de øvrige islændere. Derudover skulle rytteren havde redet med for løse tøjler, og endelig mente man, at der var for meget glimmer på den firbenede.

Der blev fremskaffet en tommestok, og hesten blev målt. Det viste sig, at den var 1 meter og 17 cm og dermed ikke stor til at lege med inde på isen, og så sluttede konkurrencen straks for Sigrid og Litla.

Dermed var skandalen en realitet, meeen nu er det ikke alt, man skal tro på. Hverken det man ser eller læser om...

Til gengæld er det sådan, at hvis du er en af dem, der ikke kan se billeder nok fra Istølt 2012, så kan du gå ind på fotograf Helle Hornshøjs galleri her.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...