Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Skansen-familier inviteres en tur i Tordenskiolds By

I juli er familietilbuddet Skansen klar til at indtage Tordenskiolds By i og omkring Krudttårnet i Frederikshavn.

 

Området omkring Krudttårnet bliver midtpunkt for alverdens sjove og hyggelige aktiviteter for børn og familier.

- Fra 1. juli, hvor børnene har fået fri fra skole, kan familier tilknyttet familietilbuddet Skansen bruge de fribilletter, vi har været så heldige at få, fortæller en glad Mette Bertelsen, der er familiekonsulent i Skansen.

Det lukkede område ved Krudttårnet er i disse dage ved at blive omdannet til en historisk by anno 1717.

- Det bliver især spændende at få et indblik i, hvordan man levede i 1700-tallet. Tøjet, maden, kulturen og arbejdet – ja, alt var anderledes. Pludselig kan vi blive involveret i en tidslomme, hvor eksempelvis "Skolen 1717" kalder alle børn på pladsen ind til skolegang i år 1717. Jeg har fået fortalt, at man skal lytte efter skoleklokken – og ikke komme ikke for sent, siger Mette Bertelsen med et glimt i øjet.

Alle børn bliver budt velkommen til børnekanonskydning med skibskanoner, ligesom de kan deltage i historiejagten "På sporet af Tordenskiold" i den gamle fæstning, hvor skattekortet skal følges, og opgaver løses. Der er medaljer til dem, som klarer alle opgaver.

- Vi er glade for igen i år at få mulighed for at kunne invitere familierne med i Tordenskiolds by og til de festlige Tordenskioldsdage fra 14. til 16. juli. Det er en rigtig god oplevelse, og efterfølgende vil det være anledning til mange spændende snakke. Vi kan blandt andet sammenligne 1717 til vor tids helt anderledes livsform. Vores familier får en fælles oplevelse i trygge og overskuelige opgivelser. Som en af vores forældre sagde sidste år: "Hvor er det skønt, at børnene frit kan løbe rundt, og vi kan hygge os som familie sammen", udtaler Mette Bertelsen.

Aktiviteterne på pladsen er tilrettelagt således, at børnene selv kan udføre de fleste af dem, og de mange frivillige på pladsen skaber tryghed for forældrene.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close