Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.03.2023 | Af: Christian Nordentoft / Foto: Helle Krag Hornshøj

Skøjtehallen kogte, da White Hawks sprudlede

Se flere fotos under artiklen. Foto: Helle Krag Hornshøj
Med en fuldt fortjent 4-3-sejr over Herning Blue Fox udlignede Frederikshavn White Hawks til 1-1 i kvartfinaleserien. Det var sæsonens flotteste præstation i Nordjyske Bank Arena. Synd, at mindre end 1300 tilskuere valgte at tilbringe søndag eftermiddag i den kogende hal.

 

- Alle spillere kæmpede fantastisk, men det er kun én sejr. Nu tager vi derned på tirsdag efter en sejr mere, sagde kaptajn Rasmus Søndergaard til sine holdkammerater i omklædningsrummet, hvor cheftræner Pelle Hånberg igen fremhævede, at slutspillet stiller andre mentale krav end grundspillet, og det har White Hawks indtil videre været dygtigst til at forstå.

Frederikshavn White Hawks spillede fredag aften 40 gode minutter i Herning, hvor anden periode desværre bød på et kollektivt kollaps.

Derfor var høgene tvunget til at strikke 60 gode minutter sammen søndag eftermiddag i Nordjyske Bank Arena, såfremt drømmen om videre avancement til dette års semifinaler skulle vare ved.

Startopstillingerne til dagens kamp var identiske med dem vi så fredag aften, hvor Aleksandr Bumagin og Jesper Jensen stadig ikke er kampdygtige.

Tilskuermæssigt blev Herning desværre ikke mødt af en tætpakket Nordjyske Bank Arena, hvor blot 1267 dukkede op. Det mindede for meget om en almindelig kamp i grundspillet, hvor folk kom i sidste øjeblik, og specielt sponsorsiden var tyndt besat. Skuffende. Men White Hawks bærer selv en del af ansvaret. Der bør ske noget ekstra i første hjemmekamp i slutspillet.

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo, hvor der ikke herskede tvivl om, at begge mandskaber forstod vigtigheden af dagens kamp.

Kampens første store chance kom efter små tre minutter, da Santeri Suistio kunne bevæge sig godt ind i slottet fra blå linje, men et vattet skud lige i maven på Macmillan Carruth voldte ikke problemer.

Ligesom fredag aften kom høgene bedst ud til første periode, hvor man med lidt held i sprøjten havde bragt sig foran indenfor de første fem minutter.

Efter syv minutter måtte hjemmeholdets Sebastian Brinkman tage plads i udvisningsboksen for en noget tynd slashing. Men som set adskillige gange over de sidste kampe, var boxplayet fremragende og høgene klarede frisag.

Hjemmeholdets Daniel Madsen var lige ved at give midtjyderne en kæmpe gave, da han noget sløset tabte pucken i egen zone, hvilket gav Brett Perlini en kæmpe chance lige foran mål. Heldigvis var Galansky vågen og reddede skuddet.

Der var god intensitet i første periode, hvor hjemmeholdets Mads Iversen og Mathias Bau havde flere uoverensstemmelser.

Det kulminerede, da Mathias Bau lavede en tåbelig udvisning i offensiv zone, da han gik hårdt i ryggen på Iversen og måtte i boksen for interference.

Det var lige den chance, høgene havde ventet på. Man fik stillet godt op i powerplay, hvor Santeri Suistio til sidst sendte et slagskud mod målet. Daniel Olsson-Trkulja var hurtig over returpucken og kunne bringe høgene fortjent foran 1-0.

Det var stilingen efter første periode, hvor hjemmeholdet også førte skudstatitikken med 10-7.

Akkurat som vi så fredag aften i Herning, var det et forvandlet midtjysk mandskab, der trådte på isen i anden periode.

Alligevel fik høgene tilspillet sig periodens første store chance, da Aleksi Halme kom alene afsted fra kanten, men måtte se sin afslutning sidde på ydersiden af stolpen.

Herning pressede på. Det var næsten dømt til at gå galt, hvilket det også gjorde efter små fem minutter.

En relativt harmløs aflevering fra dybet blev sendt op til midtjydernes back Jakob Jessen, der lagde en blød puck på mål, hvor en fuldstændig fri Morten Poulsen kunne styre pucken i kassen. Jesper Dahlroth så ikke godt ud, da han missede sin markering, og stillingen var 1-1.

Kun to minutter senere var den gal igen. Denne gang vred midtjydernes Mathias From sig fri på kanten og kunne med en glimrende tværaflevering sætte Phil Marinaccio i scene, der bragte Blue Fox på 2-1.

Relativt kort efter tog gæsternes Christian Mieritz en lidt klodset udvisning for tripping.

Høgenes Thomas Søndergaard, en af ligaens suverænt bedste på faceoff, vandt også duellen denne gang. Suistio klappede til pucken fra blå linje atter en gang, hvor Thomas Søndergaard styrede pucken i kassen til 2-2. Nordjyske Bank Arena kogte.

Efter scoringen fik White Hawks spillet sig til momentum, hvor Aleksi Halme var tæt på at få taget til at lette, da han modtog pucken tæt under mål. Desværre var Macmillan Carruth i midtjyderns mål klar og klarede frisag med en benparade.

Høgene spillede glimrende slutspilsishockey og var tættere på føringsmålet. Herning var presset.

Så presset, at de tog endnu en dum udvisning i offensiv zone, da Santeri Suistio med et smart træk måtte stoppes med en hooking.

Høgenes powerplay denne eftermiddag var velfungerende, hvor femkløveret med Suistio, Frederiksen, Halme, Trkulja-Olsson og Thomas Søndergaard med adskillige store chancer kunne have lavet deres tredje powerplay mål i kampen. Effektiviteten udeblev, og stillingen efter anden periode var 2-2.

Skudstatistikken lød på 18-10 til høgene.

Høgene startede tredje periode i powerplay med et lille minut at gøre godt i, desværre fik man aldrig rigtig afleveringerne til at flyde og powerplayet rendte ud i sandet.  

 

Men det var fuldstændig lige godt, da Jesper Dahlroth fra blå linje sendte et lumsk skud mod mål. Jonas Jakobsen var placeret i en god position foran mål og kunne med en eminent styring skabe eurofori i Nordjyske Bank Arena. 3-2 til White Hawks. 


Midtjyderne blev frustreret. Det viste sig, da Jonathan Racine med en dum dum udvisning på Christopher Frederiksen efter en blokering, sendte White Hawks i powerplay atter en gang. 


Her tog en af White Hawks suverænt bedste i kampen, Santeri Suistio, et fantastisk soloridt op igennem isen og satte pucken højt op i venstre målhjørne. 4-2 til White Hawks, hvilket var fuldt fortjent. 


Herefter bølgede kampen frem og tilbage med flere store chancer til begge hold. Det var en fantastisk underholdende ishockeykamp, vi var vidner til denne eftermiddag. 


Med små otte minutter tilbage af kampen fik Blue Fox spillet sig godt igennem, hvor Mathias Bau var ved at gøre det onde mod sin tidligere klub. Men Tadeas Galansky stod på hovedet og viste sig som den klassekeeper, han er. 


Høgene skulle "dræbe" de sidste minutter uden at give midtjyderne forhåbninger om et comeback.


Desværre blev forhåbningen om et comeback en realitet med små fire minutter tilbage, da Brett Perlini var først over en returpuck. Stik mod spil og chancer. 4-3 til hjemmeholdet. 


Blue Fox pressede godt på, hvor de tog målmanden ud med to minutter tilbage af kampen. De satsede alt på et bræt i jagten på udligningen og spillede nu 6 mod 5. 


Midtjydernes Andris Dzerins kan ikke få meget søvn i nat, da han med et minut tilbage af kampen kunne have udlignet, da han med åbent mål senere pucken forbi. 


White Hawks slap med skrækken og kunne til stor forløsning lade sig hylde af hjemmepublikummet. 

Nu er stillingen 1-1 i serien mellem grundspillets nr. to og syv.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

FOTO: Helle Krag Hornsh?j

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close