Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.07.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Skøjteløbere fra FSF jubler: Tilbage på egen is

Skøjteløberne fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF) var i mandags for første gang i syv måneder på is i Iscenter Nord i Frederikshavn, og det var derfor nogle forventningsfulde børn og unge, der stod klar mandag morgen i skøjtehallen.

 

Nogle af løberne har de seneste par uger har været på sommercamps i Esbjerg og Gentofte, men også for dem var det helt specielt igen at kunne komme på isen på "hjemmebane".

Amalie Borup og Nikolaj Mølgaard Pedersen, der i sidste sæson var udtaget af Dansk Skøjte Union til Aspirantholdet til skøjteunionens landshold, fik som de eneste i klubben af Dansk Idræts Forbund og Dansk Skøjte Union lov til at træne på isen i Iscenter Nord frem til 31. marts, hvor isen blev taget af.

- Vi ville have ønsket, at der var flere af vores løbere, der havde kunne få lov til at træne på isen i denne periode, men grundet de helt specifikke krav til, hvem der stadig måtte dyrke sin sport i nedlukningsperioden, var dette desværre ikke muligt, udtaler FSF's formand, Jesper Severinsen.

Ifølge Amalie Borup, som til daglig går på Frederikshavn Handelsskole og er godkendt Team Danmark-elev, var det selvfølgelig rart stadig at kunne få lov til at dyrke sin sport og træne lidt på is frem til udgangen af marts, men det var bare ikke helt det samme, når alle venner og holdkammerater manglede både på isen, i off-ice rummet og i omklædningsrummet.

-I løbet af april og maj lykkedes det dog for FSF at få arrangeret lidt is-træning for alle medlemmer i Gigantium i Aalborg.

- Et tilbud, som rigtig mange benyttede sig af, og mest glædeligt var det faktisk at opleve, at så mange fra vores Skøjteskole valgte at køre turen fra Frederikshavn til Aalborg for at komme på is, og vi glæder os vildt meget til at opleve de små skøjteløberes udvikling de kommende år, lyder det fra Jesper Severinsen.

FSF's Skøjteskole oplevede et sandt medlemsboom sidste år, og FSF sluttede faktisk sæsonen midt i december med at have cirka 55 løbere på klubbens fire Skøjteskole-hold.

- Det er rigtig mange medlemmer, og vi valgte netop derfor også at dele dem op i fire forskellige hold, så der er et hold, der passer netop til den enkelte løber, da det er meget vigtigt for os, at alle de nye skøjteløbere får en god oplevelse med sporten fra starten. Vi har små piger og drenge helt ned til cirka tre år på Skøjteskolen, og det er en fin alder, når man skal starte med at skøjte. De skal helst ikke være så meget yngre, da deres motorik også skal kunne følge med, udtaler Jesper Severinsen, der samtidig også nævner, at én af grundene til den kæmpe store succes og den flotte medlemstilgang helt klart skal findes hos cheftræner Kristín Hafbórsdóttir og alle de frivillige hjælpetrænere, som igennem de senere år har bestået Dansk Skøjte Unions og Dansk Idræts Forbunds hjælpetræneruddannelser.

FSF har p.t. en gruppe på cirka 10 hjælpetrænere, og der er flere, der står på spring til at uddanne sig i den nye sæson, så gruppen bliver kun større.

I næste uge rejser Kristín Hafbórsdóttir og Amalie Borup til Vierumäki i Finland, hvor cheftræneren sammen med tre andre trænere fra danske klubber skal deltage i et trænerudviklingsprojekt. Kristin Hafbórsdóttir var også afsted på trænerudviklingsprojektet for to år siden, mens det sidste år desværre var aflyst.

-Dansk Skøjte Union har tilbudt Amalie Borup at deltage i trænerudviklingsprojektet som løber, og det er en fantastisk mulighed for Amalie til at være på is og træne sammen med nogle af Europas allerbedste juniorløbere, bemærker FSF-formanden.

FSF har traditionen tro igen sommertræning på is i uge 31, hvor den står på camp med både istræning, dansetræning, off-ice træning og ikke mindst hyggeligt samvær og grillfest fredag aften.

Den nye sæson starter op igen på normal vis fra uge 32, og i år sørger Frederikshavn Kommune for is i begge haller fra og med uge 32, hvilket gør opstarten af sæsonen noget nemmere, da der er mange foreninger, der deles om isen i Iscenter Nord.

Den nye sæson for Skøjteskolen starter således onsdag 11. august, hvor alle nye medlemmer er velkomne, og hvor man har mulighed for at opleve, hvad kunstskøjteløb er for en størrelse. Der er altid mulighed for to gratis prøvetimer og mulighed for at låne fine hvide kunstskøjter, og hele trænerteamet står klar til at byde alle velkommen.

Yderligere oplysninger vedrørende sæsonstart findes her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: FSF

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close