Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Skoledistrikter afskaffes - alle skoler får en leder

De fire skoledistrikter, der blev indført fra skoleåret 2015/2016, forsvinder igen fra skoleåret 2023/2024. Det vedtog Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune i går.

 

Man vender tilbage til modellen, hvor hver skole har tilknyttet én skoleleder samt øvrig ledelse (mellemlederniveau) - alt afhængig af skolens størrelse (antal elever, antal klasser og antal medarbejdere).

Fremover vil der være 10 almene skoler, én specialskole med afdelingsorganisering og ét modtagecenter, som tilknyttes en af almen skolerne.

De 10 skoler er Hørby/Dybvad, Torslev, Sæby/Sæbygaard/Stensnæs, Frydenstrand, Nordstjernen/Modtagecentret, Bangsbostrand/Gærum, Ravnshøj, Strandby, Ålbæk og Skagen.

- Tonerne var klare under valgkampen. Skolerne, lærerne og de ansatte finder det problematisk med distrikterne og det ekstra ledelsesled. Det skærer vi væk nu. De fire distriktsledere fjernes, og ledelsen kommer tilbage til den enkelte skoleafdeling, fortæller formand Christina Lykke (SF), Børne- og Ungdomsudvalget.

Ændringen gennemføres først om et år.

- Nu vil vi have alle skolebestyrelser og andre kloge folk, som sidder derude, til at tegne stregerne i den proces, som venter nu. Vi skal høre, hvad elever, forældre, lærere med flere mangler og savner, siger Christina Lykke.

Lone Haugaard (V) stemte imod. Hun er tilhænger af beslutningen om at afskaffe distrikterne, men havde ønsket e åben proces, inden beslutningen blev truffet.

Skoledistrikterne blev indført i 2015 under overskriften "Bæredygtigt Børneområde". Dengang var Christina Lykke også formand og for Børne- og Ungdomsudvalget.

Dumpede "Bæredygtigt Børneområde"?

- Det ved jeg ikke, men vi bliver nødt til at lytte til dem, der er derude, og de siger, at det ikke fungerer. Vi kan ikke træffe ordentlige beslutninger, og nærværet er der ikke, erkender Christina Lykke.

Pengemæssigt er den nye model 1,8 millioner kroner billigere.

Ændringen betyder, at ledelsesfunktionerne distrikts- og afdelingsledere afskaffes, og at der indføres nye ledelsesfunktioner i form af skoleledere og mellemledere.

De 10 nye skoler får eget budget, eget MED-udvalg og egen forældrebestyrelse. Der lægges op til fælles ledelse på udvalgte skoler.

Forslaget vil understøtte visionen om i fællesskab at skabe skoler og fritidstilbud med en stærk lokal forankring.

I relation til Bæredygtigt Børneområde, som beskriver det tværfaglige samarbejde mellem skoler, fritidsklubber, ungdomsskolen, familie-området og dagtilbud, vil værdierne og fundamentet for samarbejde kunne fastholdes. Der skal dog være en opmærksomhed på ændrede arbejdsgange.

Bæredygtigt Børneråde blev vedtaget i byrådet i 2014, hvor det mest bemærkelsesværdige var, at fire ud af 10 Venstre-medlemmer stemte imod. Dansk Folkepartis fire medlemmer og Enhedslistens Ida Skov stemte ligeledes imod. Socialdemokraterne, SF, Konservative og seks Venstre-folk sørgede for et flertal med stemmerne 22-9.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close