Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Skoleelever undervises i musik på plejecentre?

Frederikshavn Kommune har søgt og fået 2.950.787 kroner til projektet "Det levende liv på plejecentrene skabes i samarbejde med pårørende, de frivillige og lokalsamfundet".

 

Målet med projektet er at skabe de stjernestunder, som hver enkelt beboer og de pårørende har brug for, for at det levede liv kan blive en del af hverdagen. Formålet er, at plejecentrene kommer til at føles som et hjem for beboerne, hvor der er fokus på hjemlighed og fællesskab og er et sted, hvor det er indbydende for pårørende at komme på besøg.

En af idéerne er at rykke civilsamfundet indenfor på plejecentrene. Det kan for eksempel være at flytte musikundervisningen fra skolerne over i fællesrummene på plejecentrene eller lave lektie-hjælp, hvor børnene øver sig i oplæsning sammen med de ældre borgere, som gerne vil have læst op for sig.

Og der er andre idéer til, hvordan det levede liv kan komme til udtryk i hverdagen. Det kan være midler til at lave et værksted, hvor beboerne kan bygge fuglehuse sammen med deres pårørende eller frivillige. Eller en ændring af udendørsarealerne, så de minder om private haver. Måske et syhjørne, hvor beboerne kan samles og strikke. Eller en mini-campingplads udenfor til hygge og samvær og mulighed for overnattende gæster. Udsmykning af gangene på plejecentrene, så beboerne får en fornemmelse af at være i eget hjem nævnes også som en mulighed.

Det skal også være indbydende at være gæst og komme på besøg, og derfor skal frivillige let kunne komme ind, føle sig velkomne og have rum til at udfolde sig.

Projektmidlerne dækker frem til 30. april 2023.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close