Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Skoleskib lægger fra land efter lang corona-pause

Lærer Ejgil Rimmer: - EUC Nords skoleskib M/S Nordlys er verdens bedste maritime undervisningsmiljø for elektrikere.
EUC Nords skoleskib M/S Nordlys i Frederikshavn kom endelig i brug efter lang COVID19-pause.

 

Et hold elektrikerlærlinge har gennemgået et maritimt modul i deres uddannelse, og nu har de netop overstået afslutningsprøven, hvilket skete på EUC Nords maritime uddannelsesmiljø - skoleskibet M/S Nordlys.

Det er første gang, skibshus-miljøet inde i skibsbyggerhallen på EUC Nord for alvor har været i brug efter den lange corona-karantæne, og det var en meget glad lærer Ejgil Rimmer, der berettede fra afslutningsprøven:

- Det er verdens bedste maritime undervisningsmiljø for elektrikere! Hver gang vi bruger skibet, bliver undervisningen bare bedre og bedre, og vi finder nye muligheder hele tiden. Eleverne synes også om undervisningsmiljøet, som er så tæt på et virkeligt skib. De får lov til at "lege" med alle de forskellige systemer, der er ombord et skib, som giver dem et meget bedre forståelse for, hvordan et skibs forskellige systemer hænger sammen.

Elektrikerprøven var med skuemester, hvilket er første gang på M/S Nordlys. Ifølge Ejgild Rimmer havde skuemester og elever en rigtig god dag. Eleverne fremlagde deres projekt oppe i styrehuset på M/S Nordlyset. Bagefter skulle de bevise, at de kunne betjene skibets hovedfordelingssystem, alt fra landstrømstilslutning, synkronisering af generatorer samt mange andre tekniske spørgsmål. Det gik meget godt for eleverne med fremlæggelsen og betjeningen af skibets systemer. Resultatet bagefter blev en gennemsnit på 9,4.

Også skolens andre uddannelser som skibsmontører og smede er begyndt at bruge M/S Nordlys i deres undervisning. Og Ejgild Rimmer fortæller, at han er ved at planlægge efteruddannelse med udgangspunkt i Nordlys’ faciliteter. I fremtiden forventer EUC Nord, at det bliver et centralt uddannelsesmiljø for endnu flere uddannelser - og måske endda andre institutioner.

Eleverne på EUC Nord må møde 100 procent igen, og der er travlhed i værkstederne, da teorien er blevet terpet under corona-karantænen. Skolen har opsat en række testcentre, så elever og ansatte hurtigt kan blive testet de obligatoriske to gange om ugen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close