Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Skriver til Coldplay: Vi skal redde regnskoven

Den 19-årige gymnasieelev Freja Bruun fra Frederikshavn vil redde verdens regnskove i samarbejde med det britiske band Coldplay.

 

Sammen med sin far har Freja Bruun skrevet et brev til Coldpay med en klar opfordring til, at bandet fremover opkræver 10-20 dollars mere pr. koncertbillet. Den ekstra opkrævning ønsker Freja Bruun udelukkende skal bruges til at bevare/genoprette noget regnskov.

En koncert med 50.000 fans, som hver betaler 20 dollars ekstra, vil udløse indtægter på hele 6,1 millioner kroner. Valget af Coldplay er ikke tilfældigt. Freja og hendes far, Martin Bruun, er begge store Coldplay-fans, og bandet er kendt for at kæmpe for naturen og den globale opvarmning.

- Det kunne være fedt at lave noget sammen med dem, blandt andet fordi de har sagt, at de ikke vil spille flere koncerter, før de har fundet ud af, hvordan de kan kompensere på det aftryk, de sætter på klimaet i forbindelse med koncerterne, sagde Freja Bruun, da hun forleden var gæst i programmet "Ud af hamsterhjulet", som blev sendt til alle 8., 9. og 10. klasser i Frederikshavn Kommune.

Det er vigtigt for Freja Bruun, at pengene udelukkende går til at bevare regnskoven i Indonesien, Amazonas og andre steder.

- Vi glemmer, at regnskoven renser den luft, vi går og indånder. Hvis vi fælder al den regnskov, som vi er i gang med nu, går det ud over både dyr og mennesker. Derfor er det vigtigt for mig, at vi gør noget ved det. Vi skal råbe op og sætte fokus på det, mener Freja Bruun.

Hun var kun otte år, da hun første gang foretog en aktiv handling for at redde regnskov. Det skete efter, at hun havde set et program med en isbjørn, som var ved at drukne, fordi isen smeltede.

- Allerede da jeg var otte år, fik jeg øjnene op for, at vores klode er under drastisk forandring, som vil påvirke os alle sammen. Der bliver simpelthen ikke gjort nok, siger Freja Bruun.

Coldplay har endnu ikke svaret Freja og Martin Bruun, men de håber, at indsamlingen udvikler sig til en sport, hvor også andre musikere, teatre, sportsklubber med flere griber bolden og opkræver 10-20 dollars mere pr. billet.

- Jeg er godt klar over, at man kan blive træt af hele tiden at høre om klima og miljø. Men efter et år med corona er vores idé også, at man kan se frem til at skulle til en fed koncert og have det sjovt sammen med sine venner. Samtidig får man en megaoptur over at redde noget regnskov, udtaler Freja Bruun.

Interviewet med Freja Bruun begynder i tiden 3:33:25.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close