Gå til hoved-indhold
30 oktober. 2013

Slagtøjskoncert i Maskinhallen i morgen

  • 1 af 3
    FOTO: Billetlugen.dk
  • 2 af 3
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 3
    I anledning af Spil-Dansk-Dagen er der torsdag eftermiddag koncert i Maskinhallen.
Af: Mia Wethje

Torsdag 31. oktober er der Spil-Dansk-Dag i Frederikshavn, hvor man blandt andet kan opleve en stor slagtøjskoncert med janitsharen Matias Seibæk og en række danske komponister i Maskinhallen.

Matias Seibæk er en af de unge fremstormende i det danske musikliv. Han er uddannet med solisteksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og har allerede en stor virksomhed både i Danmark og i udlandet - som solist og som part i ensembler og grupper.

Ved koncerten i Frederikshavn optræder han solo med det helt store opbud af instrumenter, fra vibrafon og diverse klokker til gonger, cymbales og andet klingende slagtøj, fra eksotiske instrumenter af træ, metal og glas, til trommer af alskens slags. Det fortæller samtidigt lidt om, hvilke muligheder og udfordringer den moderne janitshar skal beherske.

I dagens anledning er der tre danske komponister på programmet plus to fra den store verden med musik, der er ligeså forskellig som instrumentariet:

David Lang: Anvil Chorus
Niels Chr Rasmussen: GO! - for an ambiguous Trip
Karsten Fundal: Möbius 3
Áskell Másson: Prím
Karsten Fundal: Tempo Piegamento
Lasse Schwanenflügel Piasecki: Fantasi for Glasharpe

Koncerten finder sted kl. 16 i Maskinhallen i Frederikshavn og arrangeres af Ny Musik i samarbejde med Musikskolen i Frederikshavn Kommune og støttes økonomisk af både Statens Kunstråd og Statens Kunstfond, Region Nordjyllands Kulturpulje og Kulturudvalget i Frederikshavn Kommune. 

Koncerten varer en lille time, og billetter kan købes ved indgangen for 75 kr.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...