Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Smitten stiger: Styrelsen har kontaktet kommunen

Incidenstallet i Frederikshavn Kommune er i dag steget til 176,8 fra 136 i går, og nu er Styrelsen for Patientsikkerhed bekymret.

 

- Det går desværre lidt stærkt for tiden. Vi har i dag fået et bekymringsopkald fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som sidder og følger med i smitten, siger borgmester Birgit S. Hansen (S) til TV2 Nord.

Det er særligt erhverv og skoler, der er ramt. Den såkaldte erhvervssmitte florerer især i den nordlige del af kommunen.

- Så er der nogle skoleelever i den sydlige del af kommunen, der fylder i denne her triste statistik, og det er jo allermest synd for de smittede, siger Birgit S. Hansen.

Men der er også bred samfundssmitte, og derfor lyder anbefalingen nu fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at styrke indsatsen på corona-området.

- Vi skal være med til at genoplive det her med at huske at holde afstand, lade sig teste og spritte hænder. Alle de ting, vi egentlig måske var kommet lidt væk fra, siger borgmesteren.

Det betyder nu, at kommunen vil tage fat i Region Nordjylland for at få flere teststeder tæt på. Men også vaccinerne skal der skrues op for, lyder det.

- Der er mulighed for her i weekenden både i Frederikshavn og i Skagen at blive vaccineret med enten første eller anden corona-vaccination. Fordi det betyder så meget, at man lader sig vaccinere, pointerer Birgit S. Hansen.

Frederikshavn er fortsat den kommune i Jylland, som har det højeste incidenstal.

Der er 15 smittede i Albæk-Lyngså Sogn. Det er et incidenstal på 789.

Epidemiolog ved Roskilde Universitet Viggo Andreasen forventer, at smitten når sit højeste omkring jul.

- Epidemien vokser lige nu i et tempo, som vil fortsætte de næste måneder. Om en måned vil den være dobbelt så stor og fire gange så stor ved juletid, siger han.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close