Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Socialdemokrat afløser DF'er i byrådet

Det er anden gang, at Lars Oldager kommer ind i byrådet fra sin position som 1. suppleant.
Det bliver Lars Oldager, der afløser Kasper Lau (DF) i byrådet fra 1. juli, selv om Lars Oldager ikke længere er medlem af Dansk Folkeparti.

 

Som omtalt i aftes flytter Kasper Lau fra Nordjylland, og dermed udtræder han af byrådet i Frederikshavn Kommune.

Lars Oldager er 1. suppleant, da han var den DF-kandidat, som fik tredjeflest stemmer ved kommunalvalget i november 2017.

Lars Oldager har efterfølgende meldt sig ud af Dansk Folkeparti og ind i Socialdemokratiet, men det ændrer ikke på hans status som 1. suppleant i DF.

- Jeg har takket ja til pladsen i byrådet. Jeg ser det som en god mulighed for igen at søge indflydelse på de områder af kommunalpolitikken, som jeg stadig brænder allermest for. Det er den sociale del - børne-, unge-, ældre-, syge- og handicapområdet - samt kommunens økonomi, udtaler Lars Oldager til Kanal Frederikshavn.

Han mener ikke, at det er problematisk, at han nu som socialdemokrat sætter sig på ét af DF's to pladser i byrådet.

- Jeg er blevet valgt ind på et personligt mandat. Vælgerne har stemt på mig for det, jeg står for, og jeg ser det bestemt ikke som en hindring, at jeg har skiftet parti. I min tid i byrådet havde jeg et godt samarbejde med Socialdemokratiet. Det tror jeg bestemt også, jeg får med Flemming Rasmussen (DF) og resten af byrådet. Jeg ser frem til og glæder mig til at se, hvilke opgaver der kommer min vej, siger Lars Oldager.

Dansk Folkeparti fik fire pladser i byrådet i 2013. Fire år år senere blev kun Flemming Rasmussen og Kasper Lau valgt ind i byrådet. Fra 1. juli og det næste halvandet år halveres "gruppen" til ét byrådsmedlem.

Lars Oldager blev ved kommunalvalget i 2013 valgt som DF's 1. suppleant, men der blev hurtigt brug for sæbynitten, da Hanne Bøgsted trak sig. I 2017 røg han ud ud af byrådet, men nu prøver han for anden gang at komme ind i byrådet qua sin position som 1. suppleant.

Lars Oldagers comeback betyder, at Socialdemokratiet fra 1. juli sidder på 19 ud 29 pladser i byrådet.

Thomas Hjort, formand for Dansk Folkeparti i Frederikshavn Kommune, ærgrer sig over, at byrådsgruppen mister et DF-medlem, men "det er spillets regler", erkender han.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close